19
Mayıs
2024
Pazar
DİKMEN - SİNOP

Ölenler toprağa verildi

Sinop’un Dikmen İlçesi’nde bir evde çıkan yangında hayatını kaybeden aynı aileden 4 kişi, gözyaşları arasında toprağa verildi.

Olay, ilçenin Büyükdağ Köyü Örenyeri Mahallesi’nde önceki gece meydana geldi. İki katlı ahşap evde elektrik kontağından çıktığı tahmin edilen yangında aynı aileden 4 kişi yanarak feci şekilde can verdi.

Yangının başladığı sırada evde yemek yiyen Kemal Gülyüz (75), Cemalettin Yılmaz (35), Şahide Yılmaz (35), Murat Yılmaz (10), Muhammed Yılmaz (4), Mustafa Yılmaz (5) ve Muharrem Yılmaz (7), alevlerin yemek yedikleri odaya kadar geldiğini son anda fark etti.

Alevlerin biranda evi sarmasıyla içerde mahsur kalan ve çığlıklarını çevreye duyurmaya çalışan ev sakinleri, alevlere daha fazla karşı koyamadı.

Çocukları Murat ve Mustafa’yı camdan atmayı başaran baba Cemalettin Yılmaz evde bulunan diğer aile fertlerini kurtaramayınca kendisini de son anda dışarı attı. Çığlıkların alevlere karıştığı yangına, yolların bozuk olmasından dolayı itfaiye de yetişemedi. Yangında Kemal Gülyüz, Şahide Yılmaz, Muhammed Yılmaz ve Muharrem Yılmaz hayatını kaybetti. Bu arada yangın sırasında evin ahırında bulunan 35’i küçükbaş 5’i büyükbaş hayvan ve 3 at telef oldu. Ahşap ev ise tamamen kül oldu. Yangında hayatını kaybedenlerin tamamen külleşen cesetleri güçlükle bulunurken tanınmaz hale gelen cesetler ikili olarak iki tabuta konuldu.

Yangında hayatını kaybedenler, bugün köy mezarlığında kılınan cenaze namazının ardından gözyaşları içinde toprağa verildi. Cenaze namazına Gerze Kaymakamı Feridun Cemal Özdemir de katıldı.

Bu arada yangında iki çocuğunu ve kendini güçlükle kurtaran baba Cemalettin Yılmaz, hala olayın şokunu üzerinden atamadı. Ayakta bile güçlükle duran ve sürekli çocuklarına sarılarak öpen acılı baba, dehşet veren olayı anlatırken alevlerin bir anda evi sarmasıyla neye uğradıklarına şaşırdığını belirten Cemalettin Yılmaz, "Evde birden bütün aile fertleri olarak şoka girdik. Alevleri görünce nereye kaçacağımızı bilemedik. Hepimiz çığlık atıyorduk. Bir anda elektrikler kesildi ve her yer karardı. Dumandan içerisi de görünmüyordu. Çocuklarımın ikisini buldum ve tuttuğum gibi camdan dışarı fırlattım. Alevlerle boğuşan eşim Şahide ve kayınpederim Kemal Gülyüz ile iki çocuğumu kurtaramadım" dedi.
Cemalettin Yılmaz cenazeye katılan Gerze Kaymakamı Feridun Cemal Özdemir’den yardım istedi.

SERHAT ÖZŞAHİN SİNOP (İHA) -
Yayın Tarihi : 31 Aralık 2004 Cuma 10:43:55
Güncelleme :22 Ekim 2005 Cumartesi 17:13:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?