22
Mayıs
2024
Çarşamba
ERFELEK - SİNOP
Belediye Sayfaları

Erfelek, bu yıl bitiyor

Erfelek'de yıllardır yapımı süren baraj inşaatı çalışmalarının 2005 yılı içerisinde bitirilmesi hedefleniyor. Barajın bitilmesi durumunda, Erfelek Havzası’ndaki tarım alanlarının sulanması ile Sinop şehir merkezinin içme suyu ihtiyacının sorunsuz karşılanması planlanıyor.

Baraj ile il tarımının da büyük bir oranda ivme kazanacağı ve buna bağlı olarak da il ekonomisine katkının yanı sıra havza köylülerinin ekonomik olarak kalkınması da beklentiler arasında yer alıyor.

Konu ile ilgili bilgi veren DSİ 7. Bölge Müdürlüğü yetkilileri, baraj inşaat çalışmalarının bu yıl içerisinde bitirilmesinin hedeflendiğini kaydetti.

Yetkililer, "Bölgede devam eden en büyük projelerden biri Erfelek Barajı’dır. Sulama ve içme suyu amaçlı yapılan baraj inşaatı için geçtiğimiz yıl 1 trilyon lira ek ödenek temin edilmesine rağmen, inşaat bitirilemedi. Ancak bu dönem Erfelek Barajı bölgemizde ilave ödenek teklifi yapılan tek projedir. 3.5 trilyon lira ek ödenek genel müdürlük tarafından tahsis edilirse baraj inşaatı bu yıl bitecek" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Mart 2005 Perşembe 16:14:38
Güncelleme :26 Ekim 2005 Çarşamba 16:14:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?