16
Mayıs
2024
Perşembe
ERFELEK - SİNOP
Belediye Sayfaları

Erfelek Barajı'na arıtma tesisi

Sinop'ta 4 bin 363 hektarın sulanmasında, Erfelek ve Sinop şehir merkezinin içme suyu temininde kullanılacak olan Erfelek Barajı yapım çalışmalarının tamamlanması ve su tutulmaya başlanması ardından, bölgede arıtma tesisi yapılması için çalışma başlatıldı. 

Erfelek Barajı'ndan temin edilecek saniyede 615 litre suyun arıtılma çalışmaları için İller Bankası Yetkilileri tarafından ilk numune alındı. 3 milyon 177 bin metreküp dolgu alanı bulunan barajın Erfelek ilçesini taşkınlardan korumak, Erfelek - Sinop Ovası’nı sulamak ve Sinop genelinin gelecekteki su ihtiyacını karşılamak için yapılan barajda su arıtma tesisi için çalışmaların başlatıldığını söyledi. 

Konuyla ilgili bu yıl proje çalışmalarının başlayacağını belirten Felek, “Proje, Avrupa standartlarının dikkate alınarak hazırlanan yeni yönetmeliğin getirdiği kriterlere göre baraj suyunda fiziksel, kimyasal ve ağır metal analizleri yapılacak. Analiz sonuçlarına göre projenin teknik şekli belirlenecek. Güvenlik nedeniyle kademeli olarak su tutmaya başlayan Erfelek Barajı, Sinop ve çevresinin içme suyu ihtiyacının tamamını karşılayabilecek kapasitededir. Bunun yanı sıra konumu itibarıyla Erfelek Tatlıca Şelaleleri ile birlikte ayrı bir doğal güzellik ortaya çıkmış oldu. Yıllarca Erfelek İlçesi’nin korkulu rüyası olan sel tehlikesi de artık tarihe karışıyor" diye konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 17 Ocak 2007 Çarşamba 17:07:08
Güncelleme :17 Ocak 2007 Çarşamba 17:12:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?