16
Mayıs
2024
Perşembe
ERFELEK - SİNOP
Belediye Sayfaları

Öğrencilerden örnek kampanya

Sinop Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencileri, tüm ülke insanına örnek olacak bir kampanyaya imza attı. Öğrenciler biriktirdikleri harçlıkları, düzenledikleri kampanya kapsamında yardıma muhtaç bir şehit ailesine bağışladı.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Dağlıca bölgesindeki bir süre önce 12 askerin şehit edilmesi sonrası, kampanya başlatan Sinop Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencileri, kendi aralarında harçlıklarını biriktirerek topladıkları bin 600 YTL'yi, Durağan ilçesine bağlı Emirtolu köyü Bostandere Mahallesi'nde yaşayan şehit eşi Şehri Erdem'e (20) teslim etti. Okulun çok amaçlı salonunda düzenlenen törene Vali Yardımcısı Bilal Ölmez, Jandarma Binbaşı Mustafa Gürsoy, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Muhsin Şentürk, Sinop Şehit ve Gazi Aileleri Derneği Başkanı Faruk Baş ile öğrenciler katıldı.

Tunceli'de 11 Ağustos 2005 tarihinde teröristlerle girilen çatışmada, terhisine 2.5 ay kala şehit olan Piyade Er Hüseyin Yanık'ın geride bıraktığı eşi Şehri Erdem ve şehit kardeşi Mahmut Yanık'ı bağırlarına basan öğrenciler, okudukları şiirlerle salonda duygulu anlar yaşattı. Törende konuşan Okul Müdürü Recep Saraçlı, öğrencilerin örnek bir kampanyaya imza attıklarını, bu açıdan da gururlu ve duygulu olduklarını söyledi. Daha sonra öğrenciler tarafından şehit eşi Şehri Erdem'e bir buket çiçek ve toplanan bin 600 YTL'lik yardım takdim edildi. Şehit yakınları daha sonra, jandarma tarafından köylerine kadar götürüldü.

iha
Yayın Tarihi : 22 Kasım 2007 Perşembe 16:54:53
Güncelleme :23 Kasım 2007 Cuma 13:37:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?