22
Mayıs
2024
Çarşamba
ERFELEK - SİNOP
Belediye Sayfaları

Organik sera dönemi

Sinop'ta Tarım İl Müdürlüğü tarafından başlatılan çalışma kapsamında, kimyasal ilaç ve gübrelerin kullanılmadığı organik seralar oluşturuluyor.

İlk etapta kurulan 10 adet organik sera çiftçilere teslim edildi. Konuyla ilgili bilgi veren Sinop Tarım İl Müdürü Sıddık İpek, tarımsal üretimde kullanılan kimyasalların olumsuz etkilerinin insan ve toplum sağlığı üzerindeki zararları artarak kendini göstermeye başladığını söyledi. Son yıllarda tüm bu olumsuz etkilerin ortadan kaldırılmasına yönelik olarak kimyasal gübre ve tarımsal ilaçların hiç, ya da mümkün olduğu kadar az kullanılması noktasında somut adımlar atıldığına işaret eden ipek, "Bunların yerini aynı görevi yapan organik gübre ve biyolojik savaş yöntemlerinin alması temeline dayanan organik tarım uygulamaları geliştirilmiştir" dedi.

Organik tarım uygulaması kapsamında 2006 yılında başlattıkları özel idare kaynaklı, yüksek tünelde 10 adet organik seranın kurulumunun tamamlandığını kaydeden İpek, "İlimizde Gerze ilçesi Yaykıl köyünde 5, Erfelek ilçesi Çelen köyünde 1, merkez ilçe Kabalı köyünde 1, Korucuk köyünde 2, Dibekli köyünde 1 adet olmak üzere toplam 10 adet organik sera çiftçilerimize teslim edilmiştir. Sentetik ilaç ve gübrelerin kesinlikle kullanılmayacağı bu seralarda daha sağlıklı sebzelerin yetiştirilmesi sağlanarak organik üretimin ilimizde yaygınlaştırılması planlanmaktadır" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 2 Temmuz 2007 Pazartesi 11:02:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?