22
Mayıs
2024
Çarşamba
ERFELEK - SİNOP
Belediye Sayfaları

Sezonun ilk kestanesi el yaktı

Kış mevsiminin vazgeçilmez yiyeceği olan kestane, tezgahtaki yerini aldı. Sezonun ilk kestanesi Sinop'un Erfelek ilçesinde toplandı. Türkiye'nin en lezzetli kestanesi olarak bilinen Erfelek kestanesi, bu yıl el yakıyor. Turfandaya çıman Kestaneler Erfelek ve Sinop pazarlarında kilosu 10 YTL'den satılırken, kestane satıcıları da kavrulmuş kestaneyi tezgahlarda 30 YTL'den müşteriye sunuyor.

Sinop'ta 24 yıldır tezgah açarak kavrulmuş kestane satan 3 çocuk annesi Melek Tosun (48), çocuklarını bu işi yaparak okuttuğunu söyledi. Günde yaklaşık 5 kilogram kavrulmuş kestane sattığını belirten Tosun, kestanenin eskisi gibi bol olmadığını, bu nedenle de fiyatının da her geçen gün yükseldiğini söyledi.

Kavrulmuş kestanenin bir kilosu ile 2 kilo et alınabildiğine dikkat çeken Melek Tosun, "Vatandaşlar kestaneyi gram işi almak istiyor. Hatta 50 gram ver diyenler bile var. Bizde mecburen istekleri doğrultusunda hareket ediyoruz. Yakında tane işi kestane satılırsa şaşırmamak gerekir. 100 gram içerisine yaklaşık 15 adet kestane giriyor ve karşılığında 3 YTL alıyorum. Yani tek bir kestanenin fiyatı 20 kuruşa geliyor. Geçen yıl kestanenin kilosu 5 YTL'den, kavrulmuş ise 20 YTL'den satılıyordu" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 25 Eylül 2007 Salı 11:18:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?