16
Mayıs
2024
Perşembe
SARAYDÜZÜ - SİNOP

DSİ'nin Sinop'taki projeleri

Devlet Su İşleri (DSİ) Samsun 7. Bölge Müdür Yarıdmıcısı Mustafa Bahadır, DSİ olarak Sinop ilinde 10 tanesi büyük su işi, 13 tanesi de küçük su işi olmak üzere 23 adet proje üzerinde çalışmaların sürdüğünü söyledi.

Bahadır, "Bu işlerimizin toplam proje tutarı 1 milyar 188 milyon 381 bin YTL olup, bu yılki ödeneğimiz 12 milyon YTL'dir. Dönem sonuna kadar yapılan harcama 6 milyon 816 bin YTL olup, parasal gerçekleşmemiz yüzde 57'dir" dedi.

Sinop'ta Saraydüzü Barajı, Dodurga Barajı, Kurusaray Göleti ve Karasu Ovası Sulama Projesi olmak üzere 4 önemli proje çalışmasında önemli mesafeler kat edildiğini belirten Mustafa Bahadır, "Saraydüzü ilçemizde 4 bin 110 hektar alanı sulayacak olan Saraydüzü Barajı projesinin yıllık ödeneği 4 milyon YTL olup, bunun 3 milyon YTL'si harcanmıştır. Bu işin fiziki gerekleşmesi yüzde 53'tür. Boyabat ilçemizdeki Dodurga Barajı'nın sulama alanı 720 hektar olup, bu yılki ödeneğimiz 3 milyon YTL'dir. Bu yılki ödeneğin tamamı harcanmıştır. Bir diğer projemiz olan ve 2 bin 873 hektar sulama alanına sahip Karasu Ovası Sulama Projesi'nin ana kaynağını oluşturan regülatör inşaatına başlanmış olup, çalışmayı bu yıl bitirmeyi hedefliyoruz. İşin yıllık ödeneği 2 milyon YTL'dir. Yine Dodurga Barajı gibi 720 hektarlık alanı sulayacak olan Boyabat ilçesinde sürdürdüğümüz Kurusaray Göleti çalışmasının ödeneği ise 1 milyon YTL olup, bunda da yüzde 75'lik bir harcama yapmış bulunmaktayız. Bu işimizde de gövde çalışması devam etmektedir" diye konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 24 Ağustos 2007 Cuma 18:13:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?