18
Mayıs
2024
Cumartesi
SARAYDÜZÜ - SİNOP

Elektriksiz köye acil yardım

Baraj suları yükselince, köy elektriksiz kaldı. Köylü 'çağrı merkezini' arayıp yardım istedi. Anında ekipleri yönlendiren Çalık YEDAŞ, bot üstünde köye yeni bir hat çekip, elektriği verdi.

Sinop'un Saraydüzü ilçesi Asarcık köyünde, baraj göledinde suların yükselmesiyle 'elektrik nakil hattı' suların altında kaldı. Köylü elektriksiz kalınca, çareyi Türkiye'nin her yerinden 444 55 23 ve 186 ile aranabilen 'Çalık YEDAŞ Genel Müdürlüğü 'çağrı merkezi’ni aramakta buldu. İhbarı değerlendiren özel donanımlı ekipler, gölette bot üzerinde çalışarak ‘başarılı bir operasyonla’ köye tekrar elektrik vermeyi başardı.

Saraydüzü'ne bağlı Asarcık köyünün büyük bir bölümü ile köye elektrik sağlayan enerji nakil hattı, baraj göledinde kar sularının erimesiyle yükselen suların altında kaldı. Beklenmeyen olay sonrası elektrik iletim hatları suya gömülünce, köy bir anda elektriksiz kaldı. Köylüler, çağrı merkezi aracılığıyla Çalık YEDAŞ'tan yardım istedi. Kriz masası oluşturan Genel Müdür Nurettin Türkoğlu ve üst düzey ilgili yetkililer, aynı gün çözüm için çalışmaya başladı. Samsun ’daki genel müdürlük binasında Genel Müdür Nurettin Türkoğlu başkanlığında kriz masası oluşturuldu. Bölgenin dağıtım haritasını çıkartan yetkililer, 'yapılması gereken öncelikleri' belirleyip, ekipleri yönlendirdi.

ÖNCE İLETİM HATTI YÜKSELTİLDİ

Suların bir metre altında kalan elektrik dağıtım hattı, risk oluşturduğu için özel bir ekip, bölgeye gider gitmez, önce elektriği tamamen kesti. Tüm çalışmaların saniye saniye görüntülendiği çalışmada profesyonel bir ekip görev aldı. Olası bir riske karşı iş güvenliği tedbirleri alındı ve iş tecrübesi en yüksek seviye olan ekipler, su altındaki tüm bağlantıları yükselterek köye yeniden elektrik verdi. Ancak suların tekrar yükselmesi üzerine kesin çözüm için ikinci çalışma başlatıldı. Eski nakil hattına bir kilometre uzaklıktaki başka bir trafodan aynı anda köye yeni bir hat çekildi. Çalışmaları yakından izledi. Elektriğin yeniden köye verilmesi sonrası Çalık YEDAŞ ekiplerine gayretleri nedeniyle köy halkı teşekkür etti.

Çalık YEDAŞ Genel Müdürü Nurettin Türkoğlu, "Köylümüzün bile çağrı merkezime yönelmesi çok önemli. Böylece kırsalda da 'çağrı merkezimiz' çözüm üretebildiğini ve ihbarın değerlendirildiğini test etmiş oldu. Yükseltilen nakil hattı da sular altında kalınca, başka bir güzergâhtan yeni bir hat çekmek zorunda kaldık. Ekiplerimiz tüm güvenlik önlemlerini aldı ve çalışmalarımızı buna göre yaptık. Biz de çalışmaları an ve an izledik. Ayrıca tüm çalışmayı 'örnek bir uygulama olarak' kayıt yaptık. Gölet üzerinde olması kırsaldaki zor şartlar açısından çok zor bir operasyondu. Ama çağrı merkezine gelen ihbardan başlayarak, son noktasına kadar başarılıyla sonuçlandırıldı. Hem çağrı merkezi, hem de hat çeken ekibimizi çalışmaları nedeniyle kutluyorum. Çağrı merkezimize gelen tüm ihbarlar yüzde 98'lik bir oranda değerlendiriliyor. Bu kesintisiz ve kaliteli enerji açısından çok önemli" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 24 Nisan 2012 Salı 12:30:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?