20
Mayıs
2024
Pazertesi
SARAYDÜZÜ - SİNOP

Sertifikalı meyve fidanı dağıtıldı

Saraydüzü ilçesinde bin 600 adet sertifikalı meyve fidanı dağıtıldığı bildirildi.

Saraydüzü İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından Özel İdaresi katkısıyla ilçeye getirilen bin 600 adet aşılı, hastalıklardan ari sertifikalı meyve fidanı üreticilere teslim edildi.

Konuyla ilgili bilgi veren yetkililer, ilçede geçen yıl 300 dekardan fazla sertifikalı aşılı kapama meyve bahçesi tesis edildiğini belirterek, "2007 yılı sonuna kadar üreticilerden aldığımız talepler sonucu getirtilen elma, kiraz şeftali ve ceviz gibi fidanları geldiği gün içinde sahiplerine elden teslim edilmiştir. Gelen fidanlarla birlikte yaklaşık bu yıl 90 dekar daha meyve bahçesi tesis edilmiş olunacak" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 11 Mart 2008 Salı 13:28:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Sukru Arslan IP: 82.231.126.xxx Tarih : 12.03.2008 21:59:19

Cocuklugumda Sarayduzu bir meyve cennetiydi. Cok eskiden de koyun hemen ustu "baglar" ismiyle anilirdi ve bugday tarlalarinin arasinda baharda uzum bagi cubuklari yeserirdi. Demek ki buralar daha eskiden uzum bagi imis ve kimbilir bu uzumlerden ne urunler yapiliyordu? Belki sarap bile uretiliyordu??? Ancak, daha sonra "ova" denilen bolgedeki tum meyve agaclari yok edilerek yerine celtik tarlalari yapildi. Sivrisinegin taninmadigi Sarayduzunu sinekler istila etti. Meyveye hasret kaldi Sarayduzulu. Buna ilaveten, cok su isteyen celtigi yetistirmek icin Corman Cayinin derinliklerine inilmeye baslandi ve yeralti suyu belki yuz metre asagiya indi. Simdi ise icecek suyu bile bulmakta zorlaniyormus Sarayduzulu insanlarimiz. Boyabat cayini ve Gokirmagi bile kuruttu bu cehalet. Hey Sarayduzulu hemsehrilerim, Cit Yakasi kayaliklarla da kapli olsa uzum bagi yetistirmeye cok uygun bir bolge. Burayi degerlendirin. Hepinize selam ve saygilarimi sunarim...