22
Mayıs
2024
Çarşamba
SAĞLIK

İki kişi cilt şarbonu oldu

Sinop’un Saraydüzü İlçesi’nde, hastalandığı için kesilen büyükbaş bir hayvanın etine dokunan 2 kişi, bulaşıcı Şarbon Hastalığı teşhisiyle Dr. Münif İslamoğlu Kastamonu Devlet Hastanesi’ne sevk edildi. Suna B. ve Selahattin E. isimli şahıslar, hastanenin intaniye servisinde tedavi altına alındı.

Cilt şarbonuna yakalanan hastalardan Selahattin E., köylerinde bir komşularının hayvanının hastalandığını, veterinerin izniyle kesilen hayvanın etinden hastalığın bulaştığını söyledi. Aynı komşunun hayvanlarından bir kaçının ölmesi üzerine olayın ortaya çıktığını belirten Selahattin E., hastalığı ilk etapta veterinerlerin de tespit edemediğini, sonradan ortaya çıktığını ifade etti.

Şarbon hastası 2 kişinin durumları hakkında bilgi veren İntaniye Uzmanı Dr. Bülent Şahin, hastaların Cumartesi günü Kastamonu’ya intikal ettiğini, birinin cilt şarbonu diğerinin ise yüz şarbonu olduğunu söyledi. Hastaların tedavisine anında başlandığını ve şu an için hayati tehlikeyi kısmen de olsa atlattıklarını belirten Şahin, hastaların ayrı bir odada tedavilerinin devam ettiğini kaydetti.

Öte yandan, Sinop Tarım İl Müdürlüğü ile Sağlık Müdürlüğü’nün söz konusu hastalığın yaşandığı köyde gerekli önlemleri aldıkları öğrenildi.

 

İHA
Yayın Tarihi : 28 Haziran 2005 Salı 15:53:45
Güncelleme :26 Ekim 2005 Çarşamba 16:22:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?