1
Haziran
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Hacıağaç'a yeni yol

Sinop'ta, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından ilan edilen 10 turizm bölgesinden biri olan ve eşsiz doğal güzelliğe sahip Hacıağaç Yaylası'nda başlatılan yol yapım çalışmalarının sürdüğü bildirildi.

Sinop'un Türkeli İlçesi Hacıağaç mevkiinde gerçekleştirilen çalışmaları yerinde inceleyen AK Parti Sinop İl Başkanı Dursun Demirel, 35 kilometreyi kapsayan ve sıfırdan başlatılan yol yapım çalışmalarının tamamlanmasıyla yolun yayla turizmini tetiklemesi dışında, Boyabat-Türkeli ve Taşköprü bağlantılarını sağlayacak önemli bir güzergah haline geleceğini söyledi.

Yeni yayla yolunda şu an itibariyle alt temel çalışmalarının devam ettiğini dile getiren Demirel, "Köy Hizmetleri'ne ait ekiplerimiz güzergah üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. Yol yapım çalışmaları tamamlandığında bölgede yayla turizminin büyük bir potansiyel oluşturacağına inanıyoruz. Hacıağaç Yaylası Sinop'un önemli bir turizm noktası olacak ve il turizmimize ivme kazandıracak. Yol yapım çalışmaları akabinde bölge kendi kendinin tanıtımını yapabilecek" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 23 Kasım 2005 Çarşamba 10:36:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?