18
Mayıs
2024
Cumartesi
ALMUS - TOKAT

Ahır yangınında 175 hayvan telef oldu

Tokat’ta meydana gelen ahır yangınında 175 adet küçükbaş hayvan, dumandan zehirlenerek telef oldu. Yangında, 124 adet koyun, 20 adet kuzu ve 31 adet keçi olmak üzere toplam 175 adet hayvan dumandan zehirlendi.

 Almus İlçesi Akarçay Beldesi girişinde Salih Aydın’a ait ahır yanında bulunan samanlıkta çıkan yangında 124 adet koyun, 20 adet kuzu ve 31 adet keçi olmak üzere toplam 175 adet hayvan dumandan zehirlenerek telef oldu.

Ali Aydın, babası Salih Aydın’a ait olan ahırda meydana gelen yangınla ilgili olarak çeşitli iddialarda bulundu. Aydın, yangının kasıtlı olarak çıkarıldığını iddia ederek, "Köyün girişinde bulunan ahırı akşam saatlerinde kilitleyerek ayrıldım. Sadece iki köpeğin koruduğu ahırda meydana gelen yangını komşularımız telefonla haber verdi. Olay yerine giderek demir kapıyı açmaya çalıştım. Ama kapı yangının etkisiyle ısınmıştı. Traktörle kapıyı kırarak küçükbaş hayvanları kurtarmak istedik. Ama çoğu telef olmuştu. Kurtardığımız 10 hayvandan 5’i de dumandan etkilenerek telef oldu. Olayın kasıtlı olduğuna inanıyorum. Yangın, ahırın yanında bulunan samanlıktan başlamış. Ahıra dolan duman nedeniyle hayvanları kurtaramadık" dedi.
Aydın, Arife günü sabaha karşı meydana gelen yangında çok büyük zararlarının olduğunu belirterek, "Yaklaşık 75-80 bin YTL zararımız oldu. Yangında telef olan hayvanları toplu olarak kepçeyle gömdük" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Ocak 2005 Pazartesi 15:57:15
Güncelleme :28 Ekim 2005 Cuma 16:12:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?