19
Mayıs
2024
Pazar
ALMUS - TOKAT

Atıl tesis eğitime kazandıralacak

Tokat'ta, merhum Vali Recep Yazıcıoğlu döneminde yaptırılan sosyal tesisin atıl durumundan kurtularak eğitim ve öğretim bünyesine kazandırılması planlanıyor.


AK Parti Tokat Milletvekili Prof. Dr. Osman Demir, Gaziosmanpaşa Üniversitesi (GOÜ) Rektörü Prof. Dr. Zehra Seyfikli, Almus Belediye Başkanı Hasan Hüseyin Arıkan ile birlikte Almus Meslek Yüksek Okulu inşaatında incelemelerde bulundu. Almus Belediye Başkanı Hasan Hüseyin Arıkan, ilçenin gelişmesine katkı sağlayacak meslek yüksek okulunun yapılmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

Başkan Arıkan, 500 öğrencinin eğitim göreceği Meslek Yüksek Okulu inşaatı devam ederken, yaşanan gelişmeden son derece mutlu olduklarını ifade ederek, "Orman Genel Müdürlüğüne ait olan sosyal tesislerin GOÜ'ye kazandırılması anlamında mevzuat engelini aşabilmek için Orman Teknikerliği bölümünün açılacak. GOÜ Senatosu tarafından 'Orman Teknikerliği' bölümü açılması yönünde alınacak kararın ardından gerekli izinlerin Orman Genel Müdürlüğü'nden alınması için girişim başlatılacak. Senatoya sunulacak olan kararın çıkmasının ardından ise tahsis çalışmaları yapılacak. Rektör Seyfikli, Meslek Yüksek Okulu inşaatı ile aynı tarihlerde buranında hizmete girebileceği sözü verdi" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Şubat 2009 Salı 19:10:40
Güncelleme :17 Şubat 2009 Salı 20:03:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?