28
Mayıs
2024
Salı
ALMUS - TOKAT

Ormandibi'nin kara bayramı

Tokat'ın Almus İlçesi'nde yıldırım çarpması sonucu hayatını kaybeden 2 kişi, gözyaşları arasında toprağa verildi. 

İlçeye bağlı Ormandibi Beldesi'nde önceki gün akşam saatlerinde meydana gelen olayda, aralarında Belde Belediye Başkanı Alaattin Dikmen'in de bulunduğu bir grup vatandaş, piknik yapmak üzere belde yakınlarındaki Yongalı Yaylası'na çıkmış, yağmurun başlaması üzerine ıslanmamak için yakınlardaki bir ağıla girmişti. Burada beklerken ağıla yıldırım isabet etmesi sonucu vatandaşlardan Lütfi Kaya ile 13 yaşındaki Mustafa Şenel Yılmaz hayatını kaybetmişti. Yaşanan acı olay sonrasında Mustafa Şenel Yılmaz ilçeye bağlı çiftlik köyünde, 4 çocuk babası 45 yaşındaki Lütfi Kaya ise Ormandibi Beldesi'nde gözyaşları arasında toprağa verildi. Kaya'nın cenazesine çevre köy ve beldelerden çok sayıda vatandaş katıldı. Kaya'nın cenazesi, kılınan cenaze namazından sonra beldedeki aile mezarlığında gözyaşları arasında toprağa verildi. 

Yaşanan olayda yaralan Yavuz Mahallesi Muhtar Ferhat Tor, "Yağmurun birden bastırması sonucu içerilere kaçıştık. Bir birlerine 25-30 metre uzaklıkta baraka vardı. Biz alt taraftakine girdik. Yıldırım çarpmasın diye herkes telefonlarını kapattı. Sigara içiyorduk o anda oldu. Havaya kalkıp yere düştüğümü hatırlıyorum. O anda bir patlamayla kulaklarım gitti zannettim. Bir süre sonra kendime geldim. Havaya kalkıp düştüğümü iyi biliyorum. Kendime geldiğimde oradakileri uyanması için tokatladım 2 kişili ölmüştü. Sonra çevredekilere haber verdik" dedi. 

Yaşanan olaydan tesadüfen son anda kurtulduğunu belirten Belde Belediye Başkanı Dikmen, barakadan çıktığı anda yıldırım çarptığını o anda yere düştüğünü söyledi. Dikmen, yıldırım çarptığını ilk anda anlayamadığını ifade ederek, "Bayramın ikinci günü piknik yapmaya gitmişler. Oraya vardığımızda yağmur yağıyordu. Barakalara girmişlerdi. Ben o esnada kapıdan çıktım yere düştüm. Şimşek çakmış yere düşmüşüm. Muhtarımızın bize seslendi "gençleri yıldırım çarptı" dedi. Çocuğun birisi ölmüştü. Tesadüf oradaydık, yaralıları apar topar hastaneye götürdük" diye konuştu. 

Belediye Başkanı Alaattin Dikmen ile yaralı vatandaşlardan Yılmaz Satılmış, Sami Elik, Ferhat Tor, Şeref Gülhan, Osman Aygün ve Adem Uçar'ın hayatı tehlikesi bulunmadığı, hastaneden taburcu edildiği kaydedildi.
iha
Yayın Tarihi : 25 Ekim 2006 Çarşamba 11:44:27
Güncelleme :9 Mart 2007 Cuma 10:06:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
SEBAHAT YILMAZ IP: 212.175.112.xxx Tarih : 24.10.2008 15:37:58

O bayram hepimiz için çok zor geçti. Çünkü sevdiğimiz birini kaybetmiştik... MEKANI CENNET OLSUN...