18
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Çiftçiler prim bekliyor

Tokat Ziraat Odası Başkanı Ahmet Dökülen, çiftçide bayram öncesi buğday primi beklentisi olduğunu belirterek, "Başbakan ve hükümet yetkililerinin 1 ay içinde bu paraların ödeneceği yönünde beyanatı vardı. Ama bir lira bile ödeme yapılmadı" dedi.

2005 buğday alım sezonunu değerlendiren Tokat Ziraat Odası Başkanı Ahmet Dökülen, buğday fiyatlarının beklentileri yönünde olduğunu söyledi. Buğday alımları konusunda çiftçinin sıkıntı yaşadığını ifade eden Dökülen, "Milletvekillerinin ve bizim girişimlerimizle Zile ve Artova ilçelerinde ofis açtık. 35 YKr'un üzerine kadar buğday alımı yapıldı. Yalnız ofislerde büyük bir yığılma oldu ve sıkıntı yaşandı. Çiftçi 3-4 günde ancak buğdayını teslim edebildi. Halen çiftçimizin buğdayının yüzde 50'sinin elinde olduğunu tahmin ediyorum" diye konuştu.
Ahmet Dökülen, çiftçinin bayram öncesi prim beklentisi içerisinde olduğunu da belirterek, "2005 yılında ofislerimize verilen buğdaylara veya fabrikalara müstahsili ve stopajı ödenen buğdaylarda çiftçilerimize 30 YKr prim ödenmesi gerekiyordu. Başbakan ve hükümet yetkililerinin 1 ay içinde bu paraların ödeneceği yönünde beyanatı vardı. Ama bu tarihe kadar çiftçilerimize bir lira ödenmedi. Ben hükümet yetkililerinden 30 YKr'lık primin, evraklarını düzenleyen ve günü gelmiş çiftçilerimize bir an önce verilmesini istiyorum. Hiç değilse çiftçimize bayram harçlığı olur" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 28 Ekim 2005 Cuma 16:26:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?