3
Mayıs
2024
Cuma
ERBAA - TOKAT

Belediyeden yeni proje

Erbaa Belediye Başkanı Ahmet Yenihan, Çarşı Merkezi Sokak Sağlıklaştırması projesinin Türkiye'ye model olacağını söyledi.

Tokat'ın Erbaa ilçesinde sokak sağlıklaştırma projesi çalışması başlatıldı. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Yenihan, 69 yıllık geçmişe sahip tarihi Hükümet Caddesi, Ali Haydar Öner Caddesi, Vali Recep Yazıcıoğlu Caddesi, İstiklal Caddesi ve Doktor Ziya Durmuş Caddesi, hazırladığımız çarşı merkezi sokak sağlıklaştırma projesi ile yeniden düzenleyeceklerini söyledi.

Başkan Yenihan, Çarşı Merkezi Sokak Sağlıklaştırması projesinin Türkiye'ye model olacağını belirterek, "Proje içerisinde öngördüğümüz çalışmalar arasında; özgün olmayan yapılar ve cephelerdeki ekler kaldırılarak, kaldırım, cephe sağlıklaştırma, kaldırım genişlemesi, trafiğin sınırlandırılması, aydınlatma ve caddelerin çevre düzenlemelerini yeniden yapacağız.Ayrıca proje bünyesine engelli, çocuk, yaşlı, gibi dezavantajlı kullanıcıların gereksinimlerine yönelik düzenlemeleri de beraberinde gerçekleştireceğiz. İnsanlar büyük şehirlerde AVM'lere tıkanıp kalıyor. Biz ise AVM tarzı ama açık havada daha özgün bir yapı ile hem vatandaşlarımıza hem de esnafımız daha sağlıklı ve kaliteli alış veriş yapma imkanı sağlamış olacağız" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 11 Şubat 2014 Salı 12:43:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?