23
Mayıs
2024
Perşembe
ERBAA - TOKAT

Belediyenin santral memurları 118 gibi çalışıyor

Erbaa İlçe Belediyesi’nde çalışan ve hafızalarında 2 binin üzerinde telefon numarası bulunan ama santralciler, başarılı çalışmalarıyla herkesi şaşırtıyor.

30 yaşında yakalandığı behçet hastalığından dolayı gözlerini kaybeden, biri 11, diğeri 10 yaşında 2 çocuk babası Hüseyin Berber (41), 1998 yılında belediyede çalışmaya başladığını ifade ederek, "Gelen telefonlarda sesi bir kere duyduğumuzda, bir sonraki aramasında kimin aradığını sesinden tanıyoruz. Hafızamızda 2 binin üzerinde telefon numarası var. Bazı vatandaşlar bilmedikleri numaralar için bizleri arıyorlar, biz de onlara yardımcı oluyoruz" dedi.

30 yaşında olan ve üveyt hastalığından dolayı 14 yaşında bir gözünü, 17 yaşında da diğer gözünü kaybeden Erdal Yılmaz (30) ise "Belediye Başkanımız Ahmet Yenihan bize sahip çıktı. Burada santralci olarak çalışıyoruz. İşimizi en iyi şekilde yapmak için gayret gösteriyoruz" diye konuştu.

Görme özürlü Hüseyin Berber ve Erdal Yılmaz’ın çalışmalarından memnun olduklarını söyleyen Erbaa Belediye Başkanı Ahmet Yenihan da, "Santral memurlarımızın ikisi de görme özürlü ama onlara Allah öyle bir yetenek vermiş ki, gözleri görüyor gibi hizmet ediyorlar. Çok güzel hafızaları ve algılama yetenekleri var. Belediyeyi bir kişi aradığında ilk aramasında ismi ve telefon numarası alınır, ikinci aramasında kendisine ismi ile hitap ederler. Öyle ileri gitti ki bu hizmet, Erbaa’da 118 gibi hizmet veriyoruz. Burada gözleri gören bir memur görevlendirseydik bu kadar başarılı olamazdı" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Mayıs 2005 Salı 12:33:28
Güncelleme :15 Mayıs 2005 Pazar 12:00:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?