22
Mayıs
2024
Çarşamba
ERBAA - TOKAT

Çevreci başkan

Tokat'ın Erbaa İlçe Belediye Başkanı Ahmet Yenihan, birçok il ve ilçede bulunmayan sıvı atık arıtma tesisini hayata geçirmeye hazırlanırken, katı atık düzenli depolama tesisinin de temelini atmayı planlıyor.


75. Yıl Erbaa Lisesi öğrencileri ve Kimya Öğretmeni Hasan Zıvdır, Başkan Yenihan'ı makamında ziyaret ederek yıllık ödevleri "Küresel ısınmada su sıkıntısı" ile ilgili ilçede bilinçlendirme kampanyası başlatmak ve stand açmak için destek istedi. Ziyarette öğrencilere yaşanan gelişme ve projelerle ilgili bilgi veren Başkan Yenihan, öğrenci ve öğretmenlerini duyarlılığından dolayı tebrik etti. Başkan Yenihan, "Çok önemli bir konuya parmak basmışsınız. Şuanda Dünyayı tehdit eden küresel ısınma ve onun beraberinde getirdiği su sıkıntısı veya atmosferdeki, iklimdeki anormal değişiklikler insan hayatını da tehdit ediyor. Bu anlamda kendimizi sorgulamalıyız" dedi.


Başkan Yenihan, ilçede Erbaalıların onur duyacağı bir tesisin yükseldiğini belirterek, "Bu yaptığımız arıtma tesisi çevre il ve ilçelerde yok. Bu proje ile vilayetlerin önüne geçtik. Arıtma tesisi olmayan yerlerde kendimizi zehirliyoruz. Bu anlamda yerel yönetimlere önemli işler düşüyor. İlçemizde atık su tesisini tamamladık. Katı atık tesisi için ise kolları sıvadık" diye konuştu.


İlçede inşaat çalışması tamamlanan atık su arıtma tesisi ile Kelkit Çayı'ndaki kirlilik yükünün azaltılması hedefleniyor. AB Merkez Finanse ve ihale kamu hibe programından finanse edilen 1 milyon 648 bin 500 euroluk tesisin açılması için ise geri sayım başladı. İlçede atık su arıtma tesisinin açılışının yapılacağı gün, katı atık tesisinin de temeli atılacak. Yeşilırmak'a ulaşan Kelkit Çayı'nın kirlilik yükünün azaltılması, doğal çevrenin korunması ve geliştirilerek yaşam kalitesinin artırılması açısından büyük önem taşıyan sıvı atık arıtma tesisinin örnek bir proje olarak hayata geçirilmesinden ilçe halkının son derece memnun olduğu belirtildi.

iha
Yayın Tarihi : 12 Aralık 2007 Çarşamba 11:20:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?