18
Mayıs
2024
Cumartesi
ERBAA - TOKAT

Erbaa'da bahçeli tuvalet

Tokat'ın Erbaa İlçe Belediyesi, umuma açık olan yeraltındaki bir tuvaleti modernize edip, üstünü bahçe yaparak, doğal çim, çiçek ve güllerle süsledi.

Çarşı Camii yanında bulunan örnek projenin ilçe genelinde yaygın hale getirilmesi planlanıyor. Yerin bir kat altına inşa edilerek modernize edilen tuvaleti ilk bakışta anlamak mümkün değil. Tuvaletin bulunduğu alan adeta küçük bir bahçeyi andırıyor.

Erbaa Belediye Başkanı Ahmet Yenihan, umuma açık olan tuvaletlerin insan sağlığında çok önemli bir yeri olduğunun bilinciyle hareket edip yola çıktıklarını ifade ederek, "Belediye olarak, ilçemizde umuma açık tuvaletleri 1999 yılında yenilemiştik. Bugün ise bedensel engelli olan vatandaşlarımızın da umuma açık tuvaletleri kullanabileceği bir hale getirdik. Bu anlamda tuvaletlerin temiz ve hijyenik olması için müstecirlerimizi devamlı kontrol altında tutuyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Temmuz 2005 Cuma 02:56:55
Güncelleme :12 Temmuz 2005 Salı 17:34:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Muzaffer BULUT IP: 212.156.154.xxx Tarih : 19.07.2005 15:27:26
Sayın Belediye Başkanıma Kendim Alacabaldan her hangi bir vatandaşım. Sayın başkanım bizim köymü yoksa mahallemi olduğumuzu anlayadık. Eğer Mahhalleysek niçin erbaa merkeze bağlı mahalleler gibi belediyenin hizmetlerinden yararlanamıyaroz. Bakıyorum. Yollarımız berbat durumda köprülerimiz daracık inan arabayla insan geçmeye korkuyor. Benim sayın başkanımdan dielğim köprülerimizin genişletilme işlemlerinin yapılması, Eğer bizim oralara mahalle diyorsanız belediyenin vermiş olduğu bütün hizmetlerden yararlanmak. Biraz dışarıda oludğumuz için bize hizmetler geç geliyo veya hiç gelmiyor. Mahallenin ortasından gecen derenin ıslah edilmesi ve temizlik çalışmalarının yapılamasıyeni yapılan okulumuzun bahçe düzenlemesi yapılması hususunda gereğini siz ve şahsınızın yürütmüş olduğu Erbaa belediyesinde arz ederim.