24
Nisan
2024
Çarşamba
ERBAA - TOKAT

Erbaa'nın ciğerleri yanıyor

ERBAA'DA ORMAN YANGINI

Tokat'ın Erbaa ilçesinde kızılçamlarla kaplı ormanlık alanda çıkan yangın havadan ve karadan yapılan müdahaleyle söndürülmeye çalışılıyor.

Edinilen bilgiye göre; ilçeye bağlı Dokuzçam köyü ile Narlı köyü arasında civarında ormanlık alanda çıkan yangın yaklaşık 15-20 hektarlık alanda etkili oldu. Yangın söndürme çalışmalarına karadan itfaiye ekipleri, Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri ile vatandaşların yanı sıra havadan da helikopterler müdahale ediyor. İstanbul ve Adana'dan gelen iki yangın söndürme helikopteri Hasan Uğurlu Barajı'ndan aldığı suyu yangın olduğu bölgelere boşaltıyor. Dağlık alanda gece yarısından bu saatlere kadar devam eden yangın söndürme çalışmaları zor koşullar da devam ederken, yoğun duman altında olan bölgenin 3 bölgeden kontrol altına alınmaya çalışıldığı öğrenildi.

Tokat Valisi Şerif Yılmaz, kısmen kontrol altına alınan yangının çıkış sebebinin henüz tespit edilemediğini kaydetti. Yangın söndürme çalışmalarının dağlık sarp arazi nedeniyle zor şartlar altında devam ettiğini belirten Vali Yılmaz, vatandaşların yanı sıra askeri birliklerin yangın söndürme çalışmalarına devam ettiğini sözlerine ekledi.

ERBAA'DA ORMAN YANGINI
ERBAA'DA ORMAN YANGINI
ERBAA'DA ORMAN YANGINI
İHA
Yayın Tarihi : 9 Ağustos 2010 Pazartesi 18:14:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?