23
Mayıs
2024
Perşembe
ERBAA - TOKAT

Kelkit Platformu toplandı

Kelkit Platformu üyesi 16 belediye başkanının iştirak ettiği bilgilendirme toplantısı Erbaa İlçesi’nde gerçekleştirildi.

Erbaa OSB Libra Tekstil Sosyal Tesisleri’nde, Erbaa Belediyesi ve GOPÜ tarafından organize edilen bilgilendirme toplantısına, Vali Yardımcısı İzzet Ercan, GOPÜ Rektörü Prof. Dr. Zehra Seyfikli, Erbaa Belediye Başkanı Ahmet Yenihan ve belediye başkanları katıldı.

Başbakanlık Devlet Planlama Teşkilatı tarafından, Türkiye-AB katılımı öncesi mali işbirliği çerçevesinde Düzey 2 Bölgeleri Kalkınma Programı kapsamında yer alan küçük ölçekli altyapı projelerinin desteklenmesi ve hibe programından yararlandırılması amacıyla yapılan toplantıda Erbaa İlçesi’ne hayat verecek projeler masaya yatırıldı. Libra Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yandaç finansörlüğünde yapılacak proje ile Erbaa İlçesi’nde çevre temizliği konusunda önemli adımlar atılacak.

Yapılan toplantı sonucuna göre, küçük ölçekli altyapı projelerine ait Erbaa sıvı arıtma ve katı atık düzenleme ve depolama projeleri ve AB normlarına uygun hale getirilmesi, İstanbul Ticaret Üniversitesi Avrupa Birliği Merkezi Genel Sekreteri Oğuz Demir tarafından yapılacak. Projenin genel bütçesi 2 milyon euro olup bu bedel AB hibe programından finanse edilecek.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2005 Cuma 19:01:39
Güncelleme :14 Mayıs 2005 Cumartesi 16:13:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?