24
Mayıs
2024
Cuma
ERBAA - TOKAT

Yorgun sürücüler dinlendiriliyor

Erbaa'da bulunan Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, yorgun olan sürücüleri zorunlu olarak dinlenmeye alıyor.

Özellikle yabancı plakalı araçları durdurarak nereden geldiklerini ve ne zaman yola çıktıklarını öğrenen polis ekipleri, çalışma saatini geçmiş kamyon sürücülerini zorunlu olarak Bölge Trafik Şube Müdürlüğü’nde dinlenmeye alırken, küçük araç sürücülerini de durdurarak çay molası verdiriyor.

Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü içerisinde yatakhane ve dinlenme yerlerinin olduğunu gören sürücüler, şaşkınlıklarını gizleyemiyor.

Yetkililer, "Kamyon sürücülerinin çalışma süresi geçmişse mecburi olarak mola vermelerini sağlıyoruz. Yedek sürücüsü olmayan otobüslere, sürücüsünün çalışma saati dolmuşsa bir sürücü bulup gideceği yere kadar gitmesini sağlıyoruz. Küçük araç sürücülerine de geldikleri yol durumuna göre çay molası veriyoruz. Bu durumdan hem sürücüler memnun oluyor, hem de yorgunluk dolayısıyla olası trafik kazalarını önlemiş oluyoruz" dedi.

Sürücülerin özellikle kazaların çok olduğu Erbaa Niksar yolu üzerinde bulunan Karanlıkdere mevkiinde dikkatli olmaları da istendi.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Şubat 2005 Cuma 13:33:20
Güncelleme :14 Mayıs 2005 Cumartesi 16:15:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?