3
Haziran
2024
Pazertesi
YAŞAM

Sülünler doğaya salındı

Tokat'ın Erbaa İlçe Belediyesi bünyesinde yetiştirilen sülünler, Üç Tepeler mevkiinde doğaya salındı. Erbaa Belediyesi tarafından 2004 yılında oluşturulan Yaban Hayatı Koruma ve Yaşatma Şubesi, halkalı sülünün vatanı olarak bilinen Erbaa ve Niksar Ovası'nda bilinçsiz avlanma ve tarım ilaçları sonucu nesli tükenen sülünleri tekrar bu ovada yaşatma çalışmalarını sürdürüyor. Bu amaçla Erbaa Üç Tepeler mevkiinde yapılan programla üretimi yapılan 20 adet halkalı sülün doğaya salındı.

Programa, Erbaa Kaymakamı Sabri Başköy, Belediye Başkanı Ahmet Yenihan, Garnizon Komutanı Ahmet Ayaz, Orman İşletme Müdürü Seyfullah Aydın, Çekül Vakfı, Türkiye Erozyonla Mücadele Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma (Tema) Vakfı, Avcılar ve Atıcılar Kulübü temsilcileri katıldı.

Erbaa Belediye Başkanı Ahmet Yenihan, belediye olarak bu yıl içinde doğaya bırakılan sülün palazlarını önümüzdeki yıllarda çoğaltarak devam ettirmeyi hedeflediklerini söyledi. Yenihan, "Biz klasik belediyecilik yerine hayatın her alanında olmayı düşünen bir hizmet anlayışına sahibiz. Bunun içindir ki, Erbaa Ovası'nda yaşayan ve nesli tükenen sülünlerin tekrar bu ovada yaşamasını sağlamak için uğraş verdik. Tüm halkımıza ve avcılarımıza bu yaban hayvanlarının korunması için çağrıda bulunuyorum. Bu hayvanların öz vatanında olması gerektiğine inanıyor ve bu konuda Erbaa halkından da destek bekliyorum" dedi. Yapılan konuşmanın ardından 20 adet halkalı sülün, programa katılanlar tarafında doğaya salındı.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Eylül 2005 Cumartesi 17:21:54
Güncelleme :12 Eylül 2005 Pazartesi 10:02:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?