19
Mayıs
2024
Pazar
PAZAR - TOKAT

Tokatlı çiftçiler domateste kaliteyi yakaladı...

Tokat Valisi Ayhan Nasuhbeyoğlu, Tokat’ta domates hasadının başlamasıyla birlikte üreticileri tarlalarında ziyaret ederek, çiftçileri üretimde yakaladıkları kaliteden dolayı tebrik etti.

Pazar İlçesi’ne bağlı Üzümören Beldesi’nde domates tarlalarında üreticilerle birlikte inceleme yapan Vali Ayhan Nasuhbeyoğlu, sırık domates yetiştiriciliğinde kalitenin ve tekniğine uygun üretimin yakalandığını ifade etti.


Bu üretim sezonu içersinde domateste hedefin 500 bin ton üretim olduğunu ve beklenen gelirin ise 100 trilyon lira civarında olacağını belirten Vali Nasuhbeyoğlu, piyasada çeşidi ve kalitesi belli olmayan tohumları ekim döneminde yaptıkları sıkı kontrol ve denetimlerle ektirmediklerini kaydetti.

Nasuhbeyoğlu, "Geçen yıllar içersinde 50’nin üzerinde olan domates çeşidini bu yıl 5 çeşide kadar düşürerek ihracatçının istediği kalite ve standardı yakaladık. Ayrıca damla sulama sistemi ile yapılan üretimle kalite daha da arttı. Az su ile çok kaliteli üretim elde etme imkanı var. Damla sulama yöntemi de ayrıca üretim maliyetini azaltmak açısından avantaj.’’ dedi.

Nasuhbeyoğlu, Tarım İl Müdürü Yaşar Kavak ve beraberindeki heyet daha sonra hafta içersinde "Kazova-Kelkit 2. Altın Domates Festivali Şenlikleri" kapsamında açılışı yapılacak olan Üzümören Belediyesi Hal Binası’ndaki çiftçileri ziyaret etti. Vali, çiftçileri kaliteli üretimlerinden dolayı tebrik etti.

iha-tokat
Yayın Tarihi : 2 Ağustos 2004 Pazartesi 10:44:49
Güncelleme :28 Ekim 2005 Cuma 17:03:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?