17
Mayıs
2024
Cuma
PAZAR - TOKAT

Yerin altında defile

Tokat’ın Pazar İlçesi’nde yerin yedi kat altında öğrenciler tarafından defile yapıldı.

Dünyanın 8. harikası olarak gösterilen Ballıca Mağarası, mesleki ve teknik eğitim fuarına ev sahipliği yaptı. İl ve İlçe halk eğitim merkezlerinin katılımı ile açılan el sanatları sergisi sonrasında Turhal Anadolu Kız Meslek Lisesi öğrencileri tarafından sergilenen yöresel kıyafetler beğeni ile izlendi.

Defile öncesi konuşan Vali Ayhan Nasuhbeyoğlu, "Gerçekten çok yüksek noktalardayız ama bunun farkında değiliz. Ballıca mağaramız dünyanın gerçekten 8. harikası. Böyle bir yerde Halk Eğitim Merkezi çalışanlarımızın ürünlerini birlikte göreceğiz. Buradaki amacımız topyekün kalkındırma hamleleri içerisinde tanıtım fonksiyonlarını yerine getirmek ve Tokat’ımızın güzelliklerinin de en iyi şekilde değerlendirilmesini sağlamaktır." dedi.

Konuşmaların ardından Vali Nasuhbeyoğlu Halk Eğitim Merkezleri tarafından hazırlanan el sanatları sergisinin açılışını yaptı. Sonrasında ise büyüleyici güzelliğe sahip olan Ballıca Mağrası’nın yedi kat altında Turhal Anadolu Kız Meslek Lisesi öğrencileri, yöresel kıyafetleri sergiledi. Davetlilerin dikkatli bakışları altında kıyafetleri sunan öğrenciler, usta mankenleri aratmadı. İzleyicilerin beğenisini kazanan defile, Ballıca Mağrası’na da ayrı bir renk kattı. Dünyanın hiçbir mağarasında bulunmayan soğan sarkıtlarının arasında yapılan defile, hayli ilgi çekti.

Defileyi Vali Ayhan Nasuhbeyoğlu ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral İbrahim Yaşar eşleri ile birlikte izledi. Yapılan programa ayrıca daire müdürleri ve il dışından gelen ziyaretçiler de katıldı.

TOKAT - İHA
Yayın Tarihi : 25 Haziran 2004 Cuma 03:24:56
Güncelleme :28 Ekim 2005 Cuma 17:05:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
halil oğlakçı IP: 212.156.155.xxx Tarih : 1.04.2005 17:07:10
çok güzel.Tokat hakkındaki herşey çok güzel