18
Mayıs
2024
Cumartesi
EĞİTİM

Öğretmenlere hediye verdi

Tokat'ın Turhal Belediye Başkanı Ali Gözen, "İlim ve irfanı, bilgi ve teknolojiyi genç beyinlere işlemek ve onları geleceğe hazırlamak büyük fedakarlık ister" dedi.

Turhal Belediye Başkanı Ali Gözen, ilçe merkezinde görev yapan öğretmenlerle '24 Kasım Öğretmenler Günü' dolayısıyla düzenlenen yemekte biraraya geldi.

Turhal Öğretmenevi'nde verilen yemekte konuşan Başkan Gözen, öğretmenlik mesleğinin dünyanın en kutsal mesleği olduğunu ifade ederek, "İlim ve irfanı, bilgi ve teknolojiyi genç beyinlere işlemek ve onları geleceğe hazırlamak büyük fedakarlık ister. Sizler yani öğretmenler, bir toplumun aydınlık yüzüsünüz. Öğretmenleri anlayamayan toplumların medeniyeti görmeleri mümkün değildir" dedi.

Türk toplumunun öğretmenlerine karşı vefa duygusunu hiçbir zaman yitirmediği gibi onlara gereken önemi de her zaman verdiğini ifade eden Gözen, "Yılda bir kez olsun onları anmak, hatırlamak ve onların dertlerini paylaşmak bizim için bir vefa borcudur. Ulu Önder Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve bu 24 Kasım'da aramızda olmayan ve şahadet mertebesine ermiş bütün öğretmenlerimizi rahmet ve şükranla anıyorum" şeklinde konuştu.
Başkan Gözen, konuşmasının ardından günün anısına öğretmenlere çeşitli hediyeler verdi.

.
Yayın Tarihi : 25 Kasım 2005 Cuma 17:15:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?