18
Mayıs
2024
Cumartesi
EKONOMİ

700 bin dolar hibe kredi

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı kontrolörlüğünde, Dünya Bankası'ndan Tokat'ın Turhal İlçesi'nde hayvansal atıkların değerlendirileceği projeye 700 bin dolar hibe kredi aktarıldığı bildirildi.

Turhal Belediye Başkanı Ali Gözen, hayvansal atıkların Yeşilırmak'ı kirletmesinin her zaman önlenemez bir konu olduğunu belirterek, "Fakat bu sorunu çözmek için biz belediye olarak Dünya Bankası ile yaptığımız girişimler sonucu 700 bin dolarlık bir hibeyle yeni projeyi başlattık. Şehrimizin temiz bir çevreye kavuşması ve insanlarımızın daha sağlıklı ortamlarda yaşamaları için gerekli olan bu projenin ilk etabı Borsa Mahallesi'nde başlatıldı. Bu çalışmaların ikinci etabının ise Çevlikler mevkiinde yapılması için yoğun çaba sarf ediyoruz" dedi.

Gözen, Türkiye'nin birçok yerinde bulunmayan ve ilçede bizzat başkanlığını yaptığı Turhal Çevre Derneği ile belediyenin katkısıyla tesisin yerinin tahsis edildiğini ve ihalesinin yapıldığını söyledi.

Müteahhit firmanın çalışmalara başladığını kaydeden Gözen, "Borsa Mahallesi'ndeki ahırların yanına yapılacak olan küçük havuzlarda toplanacak hayvansal atıklar, daha sonra yapılacak olan büyük havuza getirilecek. Burada sıvı ve katı atık olarak iki bölümde toplanacak atıklar, organik gübre haline getirilip arazide, serada ve tarımın diğer kollarında çiftçinin ve halkımızın hizmetine sunulacak" diye konuştu.

Projenin asıl amacının Yeşilırmak'ın kirlenmesini önlemek ve Turhal'daki hayvancılığın daha düzenli, sistemli bir şekilde yapılmasını sağlamak olduğunu belirten Gözen, "Turhal'da yapılacak her yenilik gelecekte çocuklarımızın huzuru, mutluluğu ve sıhhati içindir" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 7 Ekim 2005 Cuma 12:28:17
Güncelleme :25 Kasım 2005 Cuma 17:20:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
habib KEL IP: 85.99.66.xxx Tarih : 9.10.2005 13:45:32
SLM BAŞKANIM ben izmirden habip kel bu yeni projeniz çok hoşuma gitti inşallah yeni birilke imza atar ve hayvancılıkla uğraşan hemşerilerimin derdini çözersiniz sizi yeni projelerde yer alırken görmek istiyoruz saygılar HABİP KEL WWW.GECCE.BAR.COM.TR