19
Mayıs
2024
Pazar
YEŞİLYURT - YEŞİLYURT - TOKAT

Kazım Misafir

1951 yılında Yeşilyurt' ta doğdu. İlk ve orta eğitimini Yeşilyurt' ta tamamladı. Daha sonraki yıllarda ilçemizin güzide esnaflarından babası merhum H. Mehmet MİSAFİR' le zahire ve nakliye ticaretine başladı. Ticarette başarılı geçen yılların ardından 1983 yılında Tokat Milletvekili merhum Selim KOÇAKER' le siyasete girdi. 1983 yılında Artova Anap İlçe Teşkilatını kurdu. Akabinde de Anap Artova İlçe Başkanı oldu.

İlçe Başkanlığı döneminde henüz ilçe olmayan Yeşilyurt'a önce Ziraat Bankası, P.T.T  Esnaf Sanatkarlar, Esnaf Kefalet Kooperatif gibi birçok kurumu kendi çabalarıyla getirdi.

Esas ve en önemli hizmeti; 1987 yılında Yeşilyurt Belediyesi' nin ilçe yapılmasına öncülük etmesi ve çok yoğun bir çaba sarfetmesidir. İlçeliğin gelmesinden sonra da ANAP İlçe Başkanı oldu. ANAP İlçe Başkanlığı yaptığı dönemlerde Kuşçu ve Çıkrık köyleriyle, Sulusaray ve Dutluca'nın Belediye olmasında da önderlik etmiştir.

2004 yılında Yeşilyurt Belediye Başkanlığı'na aday adayı oldu. Saadet Partisi' nden Belediye Başkanı seçildi. Başarısından dolayı 12 temmuz 2007 tarihinde Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Sayın Şükrü AYALAN' ın daveti üzerine Saadet Partisi'nden istifa ederek AKP' ye geçmiştir.

Bugün evli ve 6 çocuk babasıdır. Göreve geldiği yıllardan bu güne kadar görevini başarıyla sürdürmektedir.

Vekilinize soru sormak/sorununuzu iletmek ister misiniz?
Sorular/Cevaplar