29
Nisan
2024
Pazertesi
TRABZON
Ücretsiz Üye Olun.
Kendi sayfanızı kendiniz yapın.

Karadeniz Teknik Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi

Genel Bilgi

Karadeniz Teknik Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi 1963 yılında "Temel Bilimler Fakültesi" olarak kurulmuştur. 1981 yılında kabul edilen 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu ile Türkiye'deki tüm yükseköğretim kurumlarının yeniden düzenlenmesi gündeme gelmiş ve 1983 yılından itibaren Temel Bilimler Fakülteleri Fen-Edebiyat Fakülteleri olarak eğitim ve öğretime devam etmişlerdir.

Geçen 25 yıl içerisinde K.T.Ü, Fen-Edebiyat Fakültesi eğitim ve öğretimindeki gelişimine devam etmiştir. Halen Fakültemizde Matematik, Fizik, Kimya, Biyoloji, İstatistik ve Bilgisayar Bilimleri, Tarih, Türk Dili ve Edebiyatı, Batı Dilleri ve Edebiyatı ile Sosyoloji olmak üzere 9 bölüm mevcuttur.Sosyoloji Bölümü henüz eğitim ve öğretime başlamamış olup, İstatistik ve Bilgisayar Bilimleri, Batı Dilleri ve Edebiyatı Bölümü hariç diğer bölümlerimizin II. Öğretim programları bulunmaktadır. Adı geçen Bölümlerimizden Kimya, Biyoloji, Fizik, Matematik ve Batı Dilleri ve Edebiyatı Bölümünde İngilizce hazırlık sınıfı bulunmaktadır.

İlgili Kişi :
Adres1 :KTÜ Kanuni kampusü
Adres2 :Trabzon
Posta Kodu :61080
Telefon :0 462 325 31 41
Faks :0 462 325 31 95
Elektronik Posta
Internet Sitesi

Önemli Not:

Kenthaber, Rekabetin korunmasına ilişkin dizinde yer alan ve yer almak isteyen tüm tüzel/gerçek kişiler için hiç bir ayrım yapmadan kayıt imkanı tanır. Kayıt olabilmek için tek koşul ücretsiz üye olmanızdır.

Üye olduktan sonra bilgilerinizi size verilen panelde "Firmalarım" linkine tıklayarak gönderebilirsiniz. Ekibimiz kısa zamanda bilgilerinizi teyit edip sayfanızın yayına açılmasını sağlayacaktır.

Bilgilerinizdeki eksiklik ve hataları bildirmek için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Detaylı, özgün bir sayfa hazırlamak ve dizinimizden daha verimli faydalanmak isterseniz (ücretli) bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Kenthaber, herhangi eksiklik, yanıltıcı bilgi yada amacını aşan bir durum olması halinde kesinlikle sorumlu tutulamaz. Bu ve benzeri durumları bildirmek üzere bizimle iletişime geçebilirsiniz.