5
Mayıs
2024
Pazar
TRABZON

ALANZİNHO'NUN EN BÜYÜK HAYALİ

Trabzonspor'un yeni transferi Brezilyalı oyuncu Alanzinho, hedefinin Trabzonspor'da şampiyon olup, daha sonra rüyalarını süsleyen Brezilya Milli Takımı formasını giymek olduğunu söyledi.


Bordo-mavili kulübün resmi internet sitesine açıklamalarda bulunan Alanzinho, Trabzonspor'a gelmeden önce ne takım ne de şehir hakkında detaylı bir bilgiye sahip olmadığını belirtti. "Açıkçası bu kadar büyük bir takıma geldiğimi bilmiyordum" diyen Alanzinho, "Bu kadar büyük bir taraftar kitlesi de beklemiyordum. Her şey umduğumdan çok daha fazla. Bu ekibin bir parçası olduğum için oldukça mutluyum. Ayrıca bana güvenerek buraya getiren yönetim ve teknik heyete teşekkür etmek istiyorum. Kendileriyle iyi
bir ilişkim var. Ortaya koyacağım performansla onları mahcup etmemeye çalışacağım" dedi.


Bordo-mavili formayla Ankaraspor karşısında ilk maçına çıktığını hatırlatan Brezilyalı yıldız, "Ankara'da çok iyi bir başlangıç yaptığıma inanıyorum. Beklemediğim kadar büyük bir taraftar kitlesi önünde iyi bir futbol oynayarak maçı kazandık. Bundan da önemlisi takımdaki herkes bana çok yardımcı oldu. Kolay ısınmamı sağladılar. Bunların ışığında söyleyebilirim ki ben bu takımda çok büyük bir yol katedebilir, ciddi bir gelişme gösterebilirim" diye konuştu.
Ankaraspor maçında oyuna girdiğinde farklı duygular hissettiği dile getiren Alanzinho, "20 dakika sahada kaldım. Bu süre uzun olmasa da oyuncu hakkında genel bir fikir verir. Pozisyona girdim ve abartmaksızın kendi oyun sitilimi göstermeye çalıştım. O 20 dakika içinde ortaya koyduklarım benim tarzım. Aşağı yukarı bundan sonra böyle bir futbol sergileyeceğim. Altını çizmem gerekir ki işin içinde şov var, ama ben şov olsun diye hareket yapmam. Amacım taraftarları ayağa kaldırmak ve onları heyecanlandırmak
değil. Benim amacım takımım adına yararlı işler yaparken böyle hareketleri de işin içine katmak, mümkün olduğunca topu ileriye taşırken, güzel hareketleri göstermek" ifadelerini kullandı.

"KOLBASTI OYUNU'NU SEVDİM"
Kolbastı oyununu sevdiğinin altını çizen Alanzinho, "Afrikalılar ile Brezilyalılar'ın da biraraya geldiği anlarda böyle danslar da kaçınılmaz olur. Burada da kolbastı oyunu çok güzel. Ayrıca böyle hareketler takım olduğumuzu, birlikten keyif aldığımızı taraftarlara gösteriyor. Gelmeden önce takımın bazı maçlarını izledim. Kazandıktan sonra mutlaka beraber oynadıklarını gördüm. Çok hoşuma gitti. Ayrıca Trabzon'un kültürel olarak Brezilya'ya benzediğini düşündüm. Böyle olunca da benim adaptasyon sorunum
ortadan kalkıyor" şeklinde konuştu.
Geçen sezon Norveç'te şampiyonluk yaşadığını ifade eden Alanzinho, "Buradaki duruma baktığımda arada benzerlikler olduğunu görüyorum. Yeni kurulmuş ve büyümekte olan bir takımın içindeyim. Şampiyonluk şansımızı da Fenerbahçe maçını izledikten ve Ankaraspor maçında yer aldıktan sonra yüksek görüyorum. Teknik kadro ve oyuncular belli ki buna şartlanmışlar, işi başarıyla götürüyorlar. Maç maç hedefimiz doğrultusunda nerede olduğumuzu göreceğiz. Bir maç bitecek diğerini düşüneceğiz" dedi.


Hüseyin Avni Aker Stadı'nda maça çıkmayı sabırsızlıkla beklediğini vurgulayan Alanzinho, "Ankara'daki taraftarları gördükten sonra, Hüseyin Avni Aker Stadı'nda atmosfer nasıl olacak diye düşünmeye başladım. Benim için çok büyük bir heyecan olacak. Beklentim o büyük taraftar önünde Ankaragücü'nü mağlup etmek" ifadelerini kullandı.


Norveç futboluyla Türk futbolunu da karşılaştıran Alanzinho, "İki ülke futbolu arasında çok ciddi bir fark var. Norveç futboluna ayak uydurabilmem neredeyse 1.5 yıl sürdü. Çünkü uzun boylu oyunculardan kurulu, tamamen kuvvete dayalı bir futbol oynanıyor. O nedenle adapte olmakta zorluk çektim. Burada ise tekniğe dayalı bir futbol var. Bu nedenle kendimi Türkiye'de daha iyi göstereceğimi düşünüyorum. Benim için ideal bir yer varsa burası Norveç değil Türkiye'dir" açıklamasını yaptı.
Vücudundaki dövmeler ile ilgili olarak ise Alanzinho, "Dövme merakımın sebebi aşırı dindar ve Katolik bir aileden gelmem. Dövmeler de dini anlamlar içeriyor" dedi.

"BABAM, MARADONA VE ZİCO İDOLÜM"
Babasının bir numaralı idolü olduğunu da belirten Alanzinho, "Babam da önceden bir futbolcuydu hem de iyi bir oyuncuydu. Onu hem futbolcu olarak hem de hayatımın genelinde kendime örnek alıyorum. Onun haricinde Maradona'nın yeri benim için son derece özeldir. O da benim gibi kısa boylu bir oyuncuydu. Çok hızlıydı ve ayrıca gülen bir tavrı vardı. Bunların yanında unutmamam gereken bir diğer isim de Zico'dur. Onu bir idol hatta idolün ötesinde bir karakter olarak görüyorum" diye konuştu.


Milli takımla ilgili büyük beklentileri olduğunu vurgulayan genç futbolcu, "Norveç'te geçen 3.5 yılın ardından bana vatandaşlık teklif ederek kendi ülkelerinin milli takımında oynatmak istediler. Hatta teklifin üzerinde baskılar yapıldı. Ama kabul etmedim. Çünkü ben Brezilya Milli Takımı'nda oynamayı çok istiyorum. Buraya geldikten sonra şansımın arttığını düşünüyorum. Çünkü Türkiye, diğer Avrupa ligleri gibi izlenme oranı yüksek bir lig.

Teknik direktörler takip ediyor. Ayrıca mevcut teknik direktörDunga, sadece İtalya, İspanya, İngiltere liglerini değil tüm ligleri yakından izlemeye çalışıyor. O yüzden Trabzonspor'da iyi bir performans gösterirsem, milli takıma gitme olasılığım yükselir. Takımımla büyümeyi ve yükselmeyi hedefliyorum. Önümde çok büyük bir şans var. Büyük ve tanınan bir kulüpte forma giyiyorum. Takımıma ciddi anlamda katkı yaparsam doğal olarak onunla büyümüş oluyorum. Ben takımımla büyürsem ne olacak, Avrupa kupalarında oynayacağız, bir adım ötesinde Brezilya Milli Takımı'nda yeralacağım" dedi.


Ailesine bağlı bir insan olduğunu dile getiren Alanzinho, "6 kişilik bir ailem var. Onlar bana ben de onlara çok düşkünüm. Sürekli görüşüyoruz. Onlara yardımcı oluyorum. Yakında buraya gelecekler. Önce kız arkadaşım Trabzon'a gelecek. Daha sonra da ailemin geri kalan'a benzerlikler olduğunu görüı" ifadelerini kullandı.
Öte yandan Trabzon'a geldikten sonra ilk kez hamsi yediğini söyleyen Alanzinho, ilk kez yemesine rağmen çok beğendiğini, bundan sonra da yemeye devam edeceğini sözlerine ekledi.

İha
Yayın Tarihi : 3 Şubat 2009 Salı 12:33:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?