1
Mayıs
2024
Çarşamba
TRABZON

Midesinden 1 kilo çivi çıktı!

Trabzon Numune Hastanesi’ne mide ağrısı şikayetiyle gelen Servet Top’un çekilen filminde midesinde 1 kiloya yakın çivi tespit edildi.

Ameliyat edilen Top’un midesinden çivilerin yanı sıra metal yapancı ülke parası, anahtar, çay kaşığı ve metal parçalar da çıktı.

Rize Boğaz Mahallesi’nde oturan ve psikolojik sorunları olduğu öğrenilen Servet Top (30), yaklaşık 3 gün önce mide ağrısı şikayetiyle yakınları tarafından Rize Devlet Hastanesi’ne götürüldü.

Buradaki tetkikler sonrasında Top, Trabzon’daki KTÜ Farabi Hastanesi’ne ardından da Numune Hastanesi’ne sevk edildi. Burada röntgen filmleri çekilen Top’un midesinde çiviler ve metal parçaları belirlendi. Genel Cerrahi Uzmanı Operatör Dr. Haydar Köksal tarafından bugün ameliyata alınan Top’un, 3.5 saat süren ameliyatla midesindeki 1 kiloya yakın çivi, metal yabancı ülke parası ve metal parçaları alındı.

Ameliyat sonrası İHA muhabirinin sorularını cevaplandıran Genel Cerrahi Uzmanı Operatör Dr. Haydar Köksal, meslek hayatında ilk kez böyle bir şeyle karşılaştığını söyledi.

Tıp literatüründe ilk olma özelliği taşıyabilecek bir ameliyat gerçekleştirdiklerini belirten Dr. Köksal, "Hasta bize karın ağrısı şikayetiyle geldi.

Çekilen filmlerinde batınında bol miktarda yabancı cisim belirledik. Daha sonra hastayı ameliyata alarak batınındaki yabancı cisimleri temizledik. Ancak karnında ileri derecede enfeksiyon meydana gelmiş. Hastanın durumu şu an için iyi. Ancak midesinden çıkan çivi, anahtar, yabancı metal paralar bizleri çok şaşırttı. Bu tür durumlar daha çok psikolojik rahatsızlığı bulunanlarda görülür. Şu an hastamızın genel durumunda korkulacak bir şey yok" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Mart 2005 Perşembe 16:53:38
Güncelleme :19 Mart 2005 Cumartesi 17:50:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?