2
Mayıs
2024
Perşembe
TRABZON

"Ödül verilmeliydi görevden alındı"

Türk Sağlık-Sen Trabzon Şubesi Başkanı Mustafa Serdar, birçok başarılı hizmetleri bulunan İl Sağlık Müdürü Fatih Niyazoğlu’nun görevden alınmasını tasvip etmediklerini söyledi.

Türkiye Kamu-Sen İl Binası’nda bugün beraberindekilerle birlikte bir basın toplantısı düzenleyen Türk Sağlık-Sen Trabzon Şubesi Başkanı Mustafa Serdar, 58. ve 59. hükümet dönemlerinde 81 il sağlık müdüründen 75’inin görevden alındığını belirterek, Fatih Niyazoğlu’nun görevden alınmasıyla bu sayının 76’yı bulduğunu söyledi.

Oldukça başarılı hizmetleri bulunan Niyazoğlu’nun görevden alınmasının kendilerini çok üzdüğünü kaydeden Serdar, "Fatih Niyazoğlu döneminde Maçka, Araklı, Of, Köprübaşı, Çaykara Ataköy devlet hastaneleri, merkezde 112 Acil Hizmetler, ilçelerde mobil sağlık hizmetleri gibi önemli sağlık kuruluşları hizmete girmiştir.

Bunca sağlık tesisini halkımızın hizmetine sunmak için yoğun gayret sarfeden böyle bir müdüre başarı plaketi verilmesi gerekirken görevinden alınmıştır. Görevden alma işleminin zamanlaması da doğru ve şık olmamıştır" dedi.

Sağlık Bakanlığı tarafından Koordinatör Bölge Sağlık Müdürlüğü uygulamasının uygulamaya girdiğini hatırlatan Serdar, "Doğu Karadeniz Bölgesi’nde Trabzon Sağlık Müdürlüğü’ne verilmesi beklenen koordinatör sağlık müdürlüğü son anda elimizden alınarak Samsun’a verilmiştir.

Bu durumu anlamak mümkün değildir. Acaba görevden alma işlemiyle elimizden alınan ve Samsun’a verilen Koordinatör Bölge Sağlık Müdürlüğü konusunu unutturmak ve gündemi değiştirmek mi hedeflenmiştir" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Şubat 2005 Pazartesi 18:05:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?