30
Nisan
2024
Salı
TRABZON

1. Karadeniz Spor Oyunları'na doğru

Trabzon, Rize ve Giresun illerinde 2-8 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek 1. Karadeniz Spor Oyunları'na katılacak ülkelerin delegelerinin katılacağı idari komite toplantısı, yarın Trabzon'da başlıyor. 

Zorlu Grand Otel'de 2 gün sürecek toplantının ilk gününde Karadeniz Spor Oyunları'nın resmi marş ve logosunun onaylanmasının ardından branş ve oyunlarda görev yapacak hakemler belirlenecek, delegeler oyunların yapılacağı tesisleri de ziyaret edecek. Toplantının 2. gününde ise ulusal komitelerin sorumluluğunun her ülkenin delegelerine paylaştırılmasının ardından toplantıya katılan delegelere Sümela Manastırı ile Trabzon'un tarihi ve turistik yerleri gezdirilecek. 

Zorlu Grand Otel'de yapılacak toplantıya Uluslararası İdari Komite Başkanı Sezai Bağbaşı, Karadeniz Oyunları Organizasyon Komitesi Başkanı Yunus Akgül, Uluslararası İdari Komite Genel Sekreteri Elvan Yurtçu, Komite Başkan Yardımcısı Nikolai Brovkoz (Rusya), Komite Başkan Yardımcısı Thomas Mendesides (Yunanistan), delegeler Mirkamil Rahimov (Azerbaycan), Tamaz Tavzadze (Gürcistan), Pavel Kasradze (Gürcistan), Cornel Danaila (Romanya), Mhial Capatina (Romanya), Vladislav Kalinkin (Rusya), Slobadan Hranisavljeviç (Sırbistan), Dragan Atasanov (Sırbistan), Valeriy Zhuliatev (Ukrayna) ve George Pigos (Yunanistan) katılacak. 

Oyunlara katılacak ülkelerin ön katılım formlarının gözden geçirileceği ve Organizasyon Komitesi Başkanı Yunus Akgül'ün oyunların hazırlıkları hakkında bilgi vereceği toplantının açılış konuşmasını Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay yapacak. Toplantıyla ilgili bir açıklama yapan Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay, 1. Karadeniz Spor Oyunları'nın Türkiye ve Doğu Karadeniz için çok önemli bir spor organizasyonu olduğunu söyledi. 

Karadeniz Spor Oyunları ve 2011'deki Avrupa Gençlik Olimpiyatı'nın özellikle Doğu Karadeniz için iyi bir tanıtım fırsatı olacağını anlatan Atalay, şöyle konuştu: "Bu tür organizasyonlar, bir kentin hatta bölgenin kaderini değiştirebiliyor, ülkenin tanıtımında etkili olabiliyor. Bu nedenle özellikle Temmuz'daki Karadeniz Spor Oyunları'nı daha sonra da gençlik olimpiyatlarını en iyi şekilde organize edip değerlendirmemiz lazım. Bunun yolu da oyunların yapılacağı kentlerdeki tüm kurum ve kuruluşların iş birliği ve katkılarından geçer. Bunu başaracağımıza inanıyorum."
iha
Yayın Tarihi : 15 Şubat 2007 Perşembe 17:58:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?