5
Mayıs
2024
Pazar
TRABZON

1 canın bedeli 12 Bin 100 TL

Trabzon'un Çaykara ilçesinde yaklaşık 4 yıl önce meydana gelen trafik kazasında 1 kişinin ölümü, 1 kişinin de yaralanmasına neden olduğu gerekçesiyle yargılanan bayan sürücü 12 Bin 100 TL para cezasına çarptırıldı.
Trabzon 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada tutuksuz yargılanan sürücü Ayşe K. (63) katılmadı. Hakkında "Taksirle bir kişinin ölümü, bir kişinin de yaralanmasına neden olmak" suçundan dava açılan Ayşe K., yaklaşık 2 ay tutuklu kaldıktan sonra tahliye edilmişti. Mahkeme heyeti sanık Ayşe K.'yı "Taksirle bir kişinin ölümüne ve bir kişinin de yaralanmasına neden olduğu gerekçesiyle 2 yıl ağır hapis cezası ile cezalandırırken, bu cezasını daha sonra 1 yıl 8 ay ağır hapis olarak belirledi. Daha sonra hapis cezasını 12 bin 100 TL para cezasına çevirdi.


Yaklaşık 4 yıl önce Ayşe K., yanında eşinin de bulunduğu araçla Çaykara ilçesi Sultan Murat Yaylası yolu üzerinde seyir halindeyken yolun ortasından gitmekte olan ineklere baktığı sırada dikkatini kaybederek yolda yürümekte olan Mustafa Köseömeroğlu'na (67) çarparak ölümüne, Mehmet Ali Çakır'ın da (67) ise yaralanmasına neden olmuştu.


Öte yandan Mahkeme heyeti sanık Ayşe K'yı yaklaşık 2 yıl önce yargılayarak aynı cezayı vermişti. Dosyanın Yargıtay’ca bozulmasının ardından tekrar yargılanan Ayşe K. 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde aynı cezaya çarptırıldı.

iha
Yayın Tarihi : 20 Mart 2009 Cuma 10:52:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?