5
Mayıs
2024
Pazar
TRABZON

12 derslikli okul açıldı

ELİ ÖPÜLESİ HAYIRSEVERLER

Trabzon’un Of ilçesinde Saime Karaman tarafından arsası bağışlanan, Hayırsever işadamı Dursun Dumangöz tarafından yaptırılan Kireçli Dursun Dumangöz İlköğretim Okulu törenle açıldı.

Kireçli köyünde 12 derslikten oluşan ve 1 Milyon TL’ye mal olan okulun açılışına, Trabzon Milletvekili Kemalettin Göktaş, Of Kaymakam Tuncay Sonel, Of Belediye Başkanı Oktay Saral, İl Milli Eğitim Müdürü Selim Yavuz Sandıkçı, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Nurettin Tandoğan, Hayırsever İşadamı Dursun Dumangöz, okulun yerini bağışlayan Saime Karaman ve davetliler katıldı.

Of Kaymakamı Tuncay Sonel ve törene katılanlar tarafından Okulun girişinde Folklor oyunu ile karşılanan Cumhuriyetle yaşıt hayırsever işadamı Dursun Dumangöz’ün mutluluğu görülmeye değerdi. Kendi adına ikinci okulu yaptırdığını belirten Dursun Dumangöz, ömrü vefa ettiği sürece eğitime her türlü katkıyı vermeye devam edeceğini söyledi.

Törende konuşan Of Kaymakamı Tuncay Sonel, “Bugün anlamlı bir gün. Eğitime yapılan yatırım çok önemli. Bu konuda marka Of’umuzun marka insanları var. İşte onlardan bir tanesi, Cumhuriyetle yaşıt Dursun Dumangöz amcamız, yine okulun bahçesini bağışlayan Saime Karaman teyzemiz. Bunlar bizim gizli kahramanlarımız. Ülkemizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşlarına, şehitlerimize ve gazilerimize karşı hepimizin sorumluluğu var. Bu ülkeye hep beraber sözde değil özde sahip çıkacağız ve çok çalışarak bir yerlere getireceğiz” dedi.

AK Parti Trabzon Milletvekili Kemalettin Göktaş ise bir ülkenin geleceğinin eğitimden geçtiğini belirterek “Bir toplum ne kadar çok okursa, ne kadar çok eğitim seviyesini yükseltirse o ülke ilerler ve kalkınır. Bu konuda velilerimize çok iş düşüyor. Her zaman öğretmenlerimizle beraber olun ve çocuklarınızı takip edin, çünkü onlar bizim geleceğimiz” diye konuştu.

Göktaş, konuşmasında Kaymakam Tuncay Sonel’e de teşekkür ederek “Kaymakam ataması zamanı ‘Of’a öyle bir Kaymakam atamamız lazım ki bütün Of halkı ile bütünleşmeli, arı gibi çalışması lazım’ dedim. Ve bu konuyu bir arkadaşımla paylaştım. Arkadaşım bana ‘böyle bir Kaymakam var, Şanlıurfa Birecik kaymakamı’ dedi. Araştırdım gerçekten öyle. Hiç haberi yokken kararnamede baktı Of Kaymakamı olmuş. Ben rahatladım artık, gözüm arkada değil. Makamına gitseniz kapısı herkese açık, gururu, kibiri yok. İstediğiniz zaman kendisine ulaşabilirsiniz. Adeta sizden biri kendisine ne kadar övgü dizsek azdır. Of’umuzu Oflular’ı mutlu ettiği için buradan kendisine çok teşekkür ediyorum” diyerek duygularını dile getirdi.

Konuşmaların ardından Milletvekili Kemalettin Göktaş, Hayırsever işadamı Dursun Dumangöz’e eğitime vermiş olduğu katkılardan dolayı kendisine Trabzon örmesi gümüş bir şilt sundu ve okulun arazisini bağışlayan Saime Karaman’ın elini öptü.

Of Kaymakamlığı tarafından geçen yıldan beri devam eden ‘Oku Kitabını Al Altınını Projesi’ kapsamında bu yıl Ekim ayında en çok kitap okuyan 26 okuldan 26 öğrenciye altınları ve kitap ödülleri yine Milletvekili Kemallettin Göktaş ve Hayırsever işadamı Dursun Dumangöz tarafından öğrencilere verildi.

Törenin ardından Milletvekili Kemalettin Göktaş, Of Kaymakamı Tuncay Sonel ve Hayırsever işadamı Dursun Dumangöz tarafından kurdelenin kesilmesiyle gerçekleştirilen tören, katılımcıların sınıfları gezmesi ve öğrencilere ve öğretmenlere günün anısına Of Kaymakamlığı tarafından hazırlatılan hediyelerin verilmesi ile son buldu.

ELİ ÖPÜLESİ HAYIRSEVERLER
ELİ ÖPÜLESİ HAYIRSEVERLER
ELİ ÖPÜLESİ HAYIRSEVERLER
ELİ ÖPÜLESİ HAYIRSEVERLER
İHA
Yayın Tarihi : 19 Kasım 2009 Perşembe 10:01:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?