30
Nisan
2024
Salı
TRABZON

150 bin öğrenci dersbaşı yaptı

Trabzon’da 2007-2008 Eğitim-Öğretim Yılı’nın başlamasıyla birlikte 533 okulda 150 bin öğrenci bugün dersbaşı yaptı.

Eğitim-Öğretim Yılı’nın başlaması nedeniyle sabah Trabzon Valiliği önündeki Atatürk Anıtına çelenk konulmasıyla başlayan törenler Cudibey İlköğretim Okulu’nda devam etti. Törene Trabzon Valisi Nuri Okutan, Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu, Emniyet Müdürü Arif Akkale, İl Millli Eğitim Müdürü Selim Yavuz Sandıkçı, çok sayıda öğrenci ve veli katıldı.

Törende konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Selim Yavuz Sandıkçı, bugün Trabzon’da 533 eğitim kurumunda 8 bin öğretmen ve 150 bin öğrenciyle eğtim öğretime başladıklarını belirterek “Bu yıla, 3 yeni ilköğretim okulu ve 3 yeni anaokulu açarak giriyoruz. Bir anaokulu, 3 ilköğretim okulu, iki genel lise, bir güzel sanatlar lisesi bir çok programlı lise tamamlanma aşamasında. Yine bu yıl geçen yıla göre 408 daha fazla öğretmenle eğitime başlıyoruz” dedi.

Trabzon’da ilköğretim okullarında bir öğretmene düşen ortalama öğrenci sayısının 19 olduğunu ifade eden Sandıkçı “Bir dersliğe düşen öğrenci sayısı 23'dür. Ortaöğretimde ise bir öğretmene düşen öğrenci sayısı 13, bir dersliğe düşen ortalama öğrenci sayısı ise 25'dir. Bu ideal rakamlara rağmen Trabzon merkez ve birkaç ilçemizde normal eğitime geçmek için hala derslik ihtiyacı bulunmaktadır. Çok kısa zamanda fiziki alt yapı sorununu aşıp bütçemizi ve kaynaklarımızı eğitim öğretimin kalitesinin artırılmasına aktarmak istiyoruz. Onun için bugüne kadar bize destek olan hayırseverlerimize şükranlarımızı sunuyoruz” diye konuştu.

Sandıkçı, okul öncesi yüzde 38 olan okullaşma oranını yüzde 70'e çıkartmak için olanca güçleri ile çalıştıklarını belirterek “Ancak burada velilerimize seslenmek istiyorum. Mutlaka çocuklarını anaokulu ve anasınıflarına kayıt ettirmelidirler. İlköğretimde, ortaöğretimde hatta yüksek öğretimde başarılı olmanın ve çocuğun zihinsel ve bedensel gelişimine katkı sağlamanın en önemli yolu okul öncesi eğitimdir” şeklinde konuştu.

Vali Nuri Okutan ise eğitim ve öğretime büyük önem verdiğini hatırlatarak “Geldiğim yerde eğitim ve öğretime çok büyük önem verdim ve yaptırımlar yaptım. Okul öncesi eğitim faliyetlerine eğitimin omurgası haline getirdim, buradada aynısını yapacağım. Okul öncesi eğitim-öğretimi es geçmemeliyiz. Trabzonumuz eğitim ve öğretim açısından Türkiye ortalamalarının üzerinde. Bu başarıya yön veren öğretmenlerimize, idarecilerimize hizmeti geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Tören sonrası Vali Nuri Okutan ve Milli Eğitim Müdürü Selim Yavuz Sandıkçı, sınıfları gezerek öğrencilere çikolata ile kitaplarını dağıttılar.

iha
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2007 Pazartesi 14:55:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?