5
Mayıs
2024
Pazar
TRABZON

2. şehit acısı Maçka'ya düştü

Diyarbakır'ın Lice ilçesi kırsalında mayın patlaması sonucu şehit olan 9 askerden komando er Murat Çavdar'ın Trabzon'un Maçka ilçesine bağlı Mataracı köyünde yaşayan akrabaları acı haberi alınca büyük üzüntü yaşadılar.


Aslen Trabzon Maçka doğumlu olan ancak babasının İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde İETT Şöförü olması nedeniyle Beykoz'da yaşamını sürdüren ve kuaför salonu olan Murat Çavdar'ın Trabzon'da yaşayan akrabaları yeğenlerinin şehit olduğunu öğrenince büyük şok yaşadılar.


10 ay önce askere giden Murat Çavdar'ın Mataracı köyünde yaşayan amcası İsmail Çavdar, "Kendisiyle telefonla konuşurduk. Bana 'amca burdan benim dönüşüm yok. Öyle geliyor bana' derdi. Hep şehit olacağını söylerdi. Dediği de oldu. En son 20-25 gün önce telefonla konuştuk.

Kendisi 10 aylık askerdi" dedi
Murat ile en son konuştuğunda operasyona çıkacaklarını söylediğini ifade eden İsmail Çavdar, yeğeninin kendisine "Amca her an gidebiliriz ama gittiğimiz yerlere de neşeli bir şekilde gidiyoruz. Arkadaşlarımızla çok güzel uyumumuz var. Her gün birbirimize sen şehit olacaksın, ben şehit olacağım diyoruz" dediklerini hatırlatarak "Dedikleri de oldu. Allah ona şehitliği nasip etti. Vatan sağolsun" şeklinde konuştu.


Diğer amcası Orhan Çavdar ise gözyaşları içinde "Ne diyeyim? Konuşacak halim yok" dedi.
Öte yandan, Çavdar'ın 3 kardeşten evin tek oğlu olduğu öğrenildi.
 

İha
Yayın Tarihi : 29 Nisan 2009 Çarşamba 18:38:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?