5
Mayıs
2024
Pazar
TRABZON

20 ev heyelana karşı boşaltıldı

VALİ KIZILCIK SEL VE HEYELANLARI DEĞERLENDİRDİ

Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Trabzon’da son 24 saat aralıksız yağan yağmur nedeniyle can ve mal kaybının yaşandığını söyledi.

Kaymaklı mahallesinde toprak ve taş kütlesinin bir evin üzerine düşmesi sonucu Turan (58) ve Ayşe Kurt (55) isimli çiftin hayatını kaybettiğini kaydeden Vali Dr. Recep Kızılcık, aşırı yağış nedeniyle kara yolunda heyelanların meydana geldiği Yomra ilçesinde incelemelerde bulundu. Yomra ilçesinde derelerin taşması sonucu Yomra-Özdil karayolunun ulaşıma kapandığını ifade eden Vali Kızılcık, Düzköy ilçesinde de heyelan tehlikesi nedeniyle 20 evin boşaltıldığını belirtti.

Kızılcık, Düzköy ilçesi ile bazı köylerinde yaklaşık 20 evi heyelan riskine karşı boşalttıklarını ifade ederek ''Bazı evlerimiz heyelana maruz kalarak yıkıldı. Çok şükür can kaybımız yok'' dedi.

Son dönemde yaşanan iklim değişikliğiyle birlikte Doğu Karadeniz Bölgesi’nin bu tür afetlere maruz kalma durumuyla karşı karşıya kaldığını kaydeden Vali Kızılcık “Bunun için ileriye dönük tedbirlerimizi almaya devam edeceğiz. Tüm kamu, özel ve yerel kuruluşların bir koordinasyon içerisinde çalışıp tedbirleri alması gerekmektedir'' diye konuştu.

VALİ KIZILCIK SEL VE HEYELANLARI DEĞERLENDİRDİ
İHA
Yayın Tarihi : 21 Kasım 2009 Cumartesi 15:42:02
Güncelleme :21 Kasım 2009 Cumartesi 16:14:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?