5
Mayıs
2024
Pazar
TRABZON

20 öğretmenin sertifika sevinci

ÇOCUK GELİŞİMİ ÖĞRETMENLERİNE SERTİFİKA

Ortaöğretim Projesi mesleki gelişim programı çerçevesinde Trabzon İMKB Anadolu Kız Meslek Lisesi'nin hazırladığı 'Çocuk gelişimi öğretmenlerinin okul öncesi eğitimde bireyselleştirilmiş eğitim yöntemleri' konusundaki yeterliliklerini geliştirme projesi kapsamında çocuk gelişimi ve okul öncesi 200 saatlik eğitim semineri tamamlandı.

Seminere katılan öğretmenler için Trabzon İMKB Anadolu Kız Meslek Lisesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen sertifika törenine İl Milli Eğitim Müdürü Selim Yavuz Sandıkçı, özel idare yetkilileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Törende açılış konuşmasını yapan İMKB Anadolu Kız Meslek Lisesi Müdiresi Saniye Genç, “Öğretmenlerimiz 200 saatlik eğitim seminerini almışlardır. Bu projede İl Özel İdaresi, Milli Eğitim Müdürlüğümüz, Tevfikbey Ana Okulu, Giresun Kız Meslek Lisesi, Trabzon Kız Teknik ve Meslek Lisesi, Akçaabat ÇPL ve Sürmene Cevher Özden Kız Meslek Lisesi sosyal ortak olarak alınmışlardır. Bu okulların çocuk gelişimi öğretmenleri de seminere alınmış olup toplam 20 öğretmenin eğitim alınması sağlanmıştır” dedi.

Genç, 4-10 Ekim tarihleri arasında Almanya’nın Münih kentinde İngolstland’da montessori eğitimi veren kurumlarda inceleme gezisi düzenlediklerini de kaydederek “Proje kapsamında okulumuza 1 montessori sınıfı açılmış ve 20 öğrenci ile eğitimini sürdürmektedir” diye konuştu.

İl Milli Eğitim Müdürü Selim Yavuz Sandıkçı ise “Eğitimin kalitesinin artması noktasında yapılan proje çok önemli. Burada çocuklarımızın sorumluluk, güven, sabır ve üreticilik eğitimlerinin yanında öz bakım becerileri ile ilgili kazanımları bu program çerçevesinde yürütülmektedir” açıklamasını yaptı.

Konuşmaların ardından seminere katılan öğretmenlere sertifikaları verilirken, oluşturulan örnek anaokulu gezildi.

ÇOCUK GELİŞİMİ ÖĞRETMENLERİNE SERTİFİKA
ÇOCUK GELİŞİMİ ÖĞRETMENLERİNE SERTİFİKA
İHA
Yayın Tarihi : 3 Aralık 2009 Perşembe 13:43:02
Güncelleme :3 Aralık 2009 Perşembe 17:56:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?