4
Mayıs
2024
Cumartesi
TRABZON

200. hamileye, ödül

Türkiye Aile Planlaması Derneği (TAPD) Trabzon Şubesi'nin hazırladığı ve AB Projeler Koordinatörlüğü'nün kabul ettiği ''Nitelikli Doğum Öncesi Bakım Hizmeti Sunarak Gebelerin Sağlık Bilincinin Yükseltilmesi Projesi'' kapsamında açılan ve Türkiye'nin ilk ücretsiz gebelik merkezi olan Trabzon Gebelik Merkezi'ne başvuran 200. hamileye, altın ve çeşitli hediyeler verildi. 

TAPD Trabzon Şubesi Başkanı ve Proje Koordinatörü Dr. Erzen Aysun Gümele, dernek üyeleriyle Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'nde bugün bir basın toplantısı düzenledi. Dr. Erzen Aysun Gümele, projenin amacının gebelerin sağlık bilincini yükselterek sağlıklı normal doğuma teşvik edilmesi olduğunu belirterek, son zamanlarda çeşitli faktörlerin bir araya gelmesi neticesinde normal doğumun azalıp sezeryanla doğumların arttığına işaret etti. 

Merkezlerinde gebelere doğum ve hamilelikle ilgili teorik eğitimin yanında doğumu kolaylaştıracak egzersiz programlarının spor hocaları kontrolünde verildiğini kaydeden Gümele, "Gebelere hamilelikleri süresince rehberlik hizmeti verecek bir psikoloğumuz vardır. Merkezimizde iki ebe, rutin gebelik muayeneleri ve kontrolleri yapmaktadır. Eğitimciler jinekolog, anestezi uzmanı, diş hekimi, spor hocası ve sağlık meslek lisesi hocalarından oluşmaktadır. Eğitim öncesi ve sonrası test uygulaması ile programın başarısı takip edilmektedir. Geçtiğimiz aylarda merkezimize kaydolan yüzüncü gebeye hediyesini verdik. Bugün de burada 200. gebe olan Ayten Düzenli'ye hediyesini vereceğiz" dedi. 

Açıklamanın ardından Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi işadamı Ekrem Çapkınoğlu, Trabzon Gebelik Merkezi'ne başvuran 200. hamile Ayten Düzenli'ye çeyrek altın ile çeşitli bebek bakım malzemeleri hediye etti.
iha
Yayın Tarihi : 19 Ekim 2006 Perşembe 17:57:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?