30
Nisan
2024
Salı
TRABZON

2006'da 31 kişi cinayete kurban gitti

Trabzon'da 2006 yılında 31 kişi yaşanan cinayet olayları sonucunda hayatını kaybederken, Santa Maria Kilisesi Rahibi Andrea Santoro'nun öldürülmesi olayı bütün dünyada yankı buldu. 

İHA muhabirinin derlediği bilgilere göre, Trabzon'da geçtiğimiz yıl içinde gerçekleşen 31 cinayetten 22'si tabancayla, 5'i tüfekle, 3'ü bıçakla ve biri ise kazmayla işlendi. Şehir merkezinde bu yıl 10 cinayet olayı gerçekleşirken, ilçelerde ise cinayetlerde ilk sırayı 6 cinayetle Sürmene İlçesi aldı. Sürmene İlçesi'ni Beşikdüzü ve Akçaabat ilçeleri izledi. Cinayetler daha çok alacak verecek meselesi, arazi anlaşmazlığı, aile içi tartışma, husumet, namus ve sıradan tartışmaların kavgaya dönüşmesi sonucu işlendi. Yaşanan cinayet olaylarının büyük bölümü polis bölgesinde yaşanırken, cinayetlerin kısa sürede aydınlatılmasında büyük başarı sağlandı. 

Trabzon'da yaşanan cinayet olaylarının en dikkat çekicisi ise 5 Şubat 2006 tarihinde İtalyan Santa Maria Kilisesi rahibi Andera Santoro'nun pazar ayini sonrası O.A. (16) isimli bir genç tarafından 'Glock' marka silahla vurulması olayıydı. Cinayet büyük yankı uyandırırken, Trabzon uzun süre bu cinayet olayıyla gündeme geldi. Cinayet zanlısı O.A, Trabzon Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından kısa sürede yakalandı. 

Öte yandan 2005 yılında ise 28 kişi cinayetlere kurban gitmişti.
iha
Yayın Tarihi : 10 Ocak 2007 Çarşamba 13:07:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?