5
Mayıs
2024
Pazar
TRABZON

2023'te nasıl bir Türkiye

Trabzon’un Of ilçesinde ‘Of Buluşmaları’ etkinlikleri kapsamında “2023’te Nasıl Bir Türkiye” konulu bir panel düzenlendi.


Of Buluşmaları etkinliklerinin Panel bölümünde Prof. Dr. Nevzat Yalçıntaş, Prof. Dr. Mümtazer Türköne ve Mahir Kaynak Oflular’la buluştu. Of Belediyesi Toplantı Salonu’nda yapılan panele AK Parti Trabzon Milletvekili Kemalettin Göktaş, Of Kaymakamı Tuncay Sonel, Of Belediye Başkanı Oktay Saral ile çok sayıda davetli katıldı. Prof. Dr. Mümtazer Türköne’nin yöneticiliğini yaptığı panelde ilk konuşmayı Prof. Dr. Nevzat Yalçıntaş yaptı. Ankara’da ilk eğitimini Oflu bir Hoca’dan aldığını söyleyen Yalçıntaş, “Malum o dönemler sıkıntılı dönemler vardı. Dini eğitim almak kolay değildi. Ama sağolsun Oflu Hüseyin Efendi bize ilk dini eğitimimizi verdi. O nedenle Oflulara minnettarım” dedi.


Gelecekte Türkiye’yi bekleyen en büyük tehlikenin yaşlanan nüfus olduğunu söyleyen Yalçıntaş, “Sayın Başbakanımızın her yerde söylediği 3 çocuk yapın ifadeleri son derece yerinde ve doğru bir ifadedir. Birileri bunları ti ye de alsa siz yine de başbakanı dinleyin. Genç neslimizi artırmak için en az üç çocuk yapın” diye konuştu.
Prof. Dr. Mahir Kaynak ise konuşmasında dünyada yaşanmakta olan ekonomik krize değinerek, kaybede ülkelerin Japonya ve Çin olduğunu ifade ederek “Denizde bir gemi düşünün. Batmakta olan gemide Çin Malı var, Japon Malı var, Gemi Fransa tarafından sigortalı, içinde Türk mürettebat var. Amerikanın ise sadece bayrağı var gemi üzerinde. Yani herkes batıyor ama Amerika’nın sadece bayrağı batıyor” diyerek örneklediği krizde Amerika’nın bir şey kaybetmediğini söyledi.


Panelin son bölümünde katılımcılar tarafından sorulan sorular panelistler tarafından cevaplandırıldı.

iha
Yayın Tarihi : 8 Ağustos 2009 Cumartesi 21:34:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?