6
Mayıs
2024
Pazertesi
TRABZON

230 bin işçi için masada

KAMUDA ÇALIŞAN 230 BİN İŞÇİNİN BEKLENTİSİ

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı, kamuda çalışan yaklaşık 230 bin işçinin beklediği ücret zammını görüşmek için Türk-İş yönetimiyle bir araya geldi.

Görüşmelerden iki tarafı memnun edecek bir sonuç çıkmazken iki tarafın daha sonra tekrar bir araya geleceği belirtildi.

Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcıoğlu, kamuda çalışan işçileri mağdur etmeyecek ekonomik dengeleri gözetecek bir sonuca varmak için gayret sarf ettiklerini belirterek tekrar bir araya geleceklerini söyledi.

Türk-İş Trabzon İl Temsilciliği'nde saat 10.30'da başlayan toplantıya Bakan Hayati Yazıcı'nın yanı sıra Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu ile diğer yetkililer katıldı. Kamudaki 103 işyeri veya işletmede çalışan yaklaşık 230 bin işçinin ücret ve sosyal haklarına yapılacak zam miktarı için görüşen heyetler yaklaşık 1 saat 20 dakika süren toplantı sonrası basının karşısına geçti.

Bakan Hayati Yazıcı, basın toplantısında 2011-2012 yıllarını kapsayacak kamuda çalışanların ücret ve mali haklarına ilişkin toplu sözleşme sürecinin sürdüğünü belirterek "Bugüne kadar zaten sendikalar arasında toplu sözleşmelerin yapılmasına yönelik olarak teknik çalışmalar yani sözleşmede yer alacak diğer konulara ilişkin düzenleyici çalışmalar devam ediyor. Kamuda çalışan işçilere ödenecek mali haklar konusu gündeme geliyor. Bunlarla ilgili görüşmelerimiz oldu. Bugünde bu çalışmaların değerlendirmesini yaptık. Ücret ve mali haklara ilişkin konular üzerinde görüş alış verişinde bulunduk. Türk İş'in bu konulara ilişkin görüşlerini bir kez daha dinledik, bunları müzakere edeceğiz, en kısa zamanda tekrar bir araya geleceğiz. Umuyorum ki kamuda çalışan işçilerimizi mağdur etmeyecek onların beklentilerini karşılayacak ekonomik dengeleri gözetecek bir sonuca varırız" dedi.

Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu'da, müzakerelerin başladığını ve önerilerini sunduklarını ifade ederek "230 bin kamu işçisinin Ocak Şubat ve Mart aylarında yürürlüğe girecek toplu iş sözleşmesi müzakereleri başladı. Özellikle işveren sendikalarımızla müzakereler devam ediyor ancak her dönem olduğu gibi bu dönemde Türk İş Koordinasyon Kurulu'nu oluşturdu. Bu sayın bakanla 204. görüşmemiz. Sayın başbakanla bakanla birlikte görüştük ancak bugüne kadar bizim hedefimiz hükümetinde aynı düşüncede olduğunu düşünerek seçimlerden önce bu sözleşmenin bir an evvel bitirilmesi. Gelinen noktada sabahtan beri sayın bakanla ve işveren sendikalarımızın sekreterleriyle, Türk İş yönetimiyle birlikte yaptığımız müzakerelerde sayın bakanımıza önerilerimizi götürdük. Hedefimiz özellikle çalışanların enflasyon altında ezdirilmemesi, düşük ücretlerin yükseltilmesi. Ocak ayında aldığımız ücretlerin yüzde 15, yüzde 20 ve 27'lik dilimlerden etkileniyoruz vergide. Bunun giderilmesi anlamında bakana önerilerimiz oldu. Biz önerilerimizi verdikten sonra sayın bakanla tekrar görüşerek tekrar bir araya geleceğiz" diye konuştu.

KAMUDA ÇALIŞAN 230 BİN İŞÇİNİN BEKLENTİSİ
KAMUDA ÇALIŞAN 230 BİN İŞÇİNİN BEKLENTİSİ
İHA
Yayın Tarihi : 2 Haziran 2011 Perşembe 14:02:03
Güncelleme :2 Haziran 2011 Perşembe 15:02:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?