5
Mayıs
2024
Pazar
TRABZON

29. Uluslararası Yarı Maraton koşuldu

Bu yıl 29.'su koşulan Uluslararası Trabzon Yarı Maratonu'nda bayanlarda birinciliği Türkiye rekoru kıran Bahar Doğan, erkeklerde ise parkur rekoru koran Mehmet Çağlayan kazandı.

Trabzon Belediyesi ve Gençlik Spor İl Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen 29. Uluslararası Trabzon Yarı Maratonu, kentin sahil mevkiinde yer alan Emperyal üst geçidi altından başladı. Atletler, sahil güzergahını takip ederek, Akçaabat ilçesinin Yıldızlı beldesinden dönerek, 21.1 kilometrelik parkuru, Atatürk Alanı'ndaki Trabzon Belediyesi önünde tamamladılar.  Yarı maratonda bayanlarda birinciliği 1.10.02'lik derecesiyle Türkiye rekoru kıran Üsküdar Belediyesi'nden Bahar Doğan elde etti.

Bahar Doğan, bu derecesiyle Serap Aktaş'ın 1997 yılında Osaka'da kırdığı 1.13.17'lik Türkiye rekorunu tarihe gömdü. Yarı maratonda bayanlarda ikinciliği 1.11.03'lük derecesiyle Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nden Meryem Tanga Dingo elde ederken, 1.12.04'lük derecesiyle Üsküdar Belediyesi'nden Türkan Erişmiş ise üçüncü oldu.

Erkeklerde ise 1.03.32'lik derecesiyle parkur rekoru kıran Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nden Mehmet Çağlayan birinciliği, 1.04.23'lük derecesi ile Moldovya'dan Vitaly Georgita ikinciliği, 1.04.32'lik derecesi ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden Bekir Kareyel üçüncülüğü elde etti. Bu yıl 29.'su düzenlenen Trabzon Uluslararası Yarı Maratonu'na 20 ülkeden 29'u bayan olmak üzere toplam 229 sporcu katıldı.

Trabzon Belediyesi ile Gençlik Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen 14. Halk Koşusu'na ise 300 kişi katıldı. Ayafsofya Müzesi altından başlayıp Trabzon Belediyesi önünde sona eren 5 kilometrelik koşuda erkeklerde birinciliği Salih Öztürk, ikinciliği Hasan Ata, üçüncülüğü ise Murat Koyu kazandı. Bayanlarda birinciliği Merve Karalı, ikinciliği Menekşe Kamiloğlu, üçüncülüğü ise Zehra Kösa kazandı.

Koşuların tamamlanmasının ardından 29. Uluslararası Trabzon Yarı Maratonu ve 14. Halk Koşusu'nda dereceye giren sporculara madalya ve kupaları Atatürk Alanı'nda düzenlenen törenle verildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 22 Şubat 2009 Pazar 18:06:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?