30
Nisan
2024
Salı
TRABZON

3.5 yıl sonra beraat etti

Trabzon Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde yaklaşık 4 yıl önce gerçekleştirdiği bir ameliyat sonrası hastasının ölümüne neden olduğu iddiasıyla 3,5 yıldır tutuksuz yargılanan Kadın Doğum Uzmanı Dr. Tülay Çağlar, Yüksek Sağlık Şurası’nın raporu doğrultusunda suçsuz bulununca mahkeme hakkında beraat kararı verdi.

Dr. Tülay Çağlar, rahiminde büyüme ve kanama sorunları olan Medine Keskin (50) isimli hastasını 9 Aralık 2003 günü Trabzon Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde ameliyat etmişti. Ameliyatın ardından ağrıları dinmeyen ve daha da kötüleşen Keskin, ameliyattan birkaç gün sonra bu kez Trabzon Numune Hastanesi’nde 2. kez ameliyat olmuştu. Ancak Keskin, 21 Aralık 2003 günü aynı hastanede hayatını kaybetti. Eşinin ölümü nedeniyle büyük üzüntü yaşayan Salih Keskin ve kızı Zübeyde Keskin, olaydan 4 ay sonra Trabzon 3. Asliye Ceza Mahkemesi'nde Dr. Tülay Çağlar hakkında dava açmıştı.

Yaptığı ameliyatta cerrah bulundurmadığı iddia edilerek hakkında "Meslek ve sanatta tedbirsizlik, dikkatsizlik sonucu bir kişinin ölümüne neden olmak" suçundan dava açılan Dr. Tülay Çağlar’ın dosyası Ankara’daki Yüksek Sağlık Şurası’na gönderildi. Dr. Tülay Çağlar hakkındaki dosyayı 15 kişiden oluşan uzman heyet incelerken, yapılan inceleme sonrası yapılan açıklamada “Dosyadaki bilgi, belge ve bulgular değerlendirildiğinde, komplikasyon sonrası hastayı yeterince değerlendirerek gereken takip ve tedaviyi uygulayan Dr. Tülay Çağlar'ın kusursuz olduğuna şuramızın oy birliği ile karar verildi" denildi.

Davanın görüldüğü Trabzon 3. Asliye Ceza Mahkemesi'de Yüksek Sağlık Şurası'nın kararını değerlendirerek beraatine karar verdi.

iha
Yayın Tarihi : 20 Kasım 2007 Salı 13:05:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?