5
Mayıs
2024
Pazar
TRABZON

4 saatte sigarayı bırakın!

Trabzon’da bir süre önce faaliyete giren Sigara Alışkanlığı’ndan Kurtarma Merkezi 4 saatte sigara alışkanlığından kurtarmayı vaat ediyor.


Sigara Alışkanlığı’ndan Kurtarma Merkezi sahibi Ayhan Öktem, sigara içmeyi bırakmak isteyenlerin, mutsuzluk hissi, gerginlik ve stres hissetmeden ömürlerinin geri kalanını sigara içmek istemeyen birisi olarak yaşamalarının mümkün olduğunu söyledi.
Hiçbir materyal, ilaç, bant, iğne ve makine kullanılmadan yalnızca insanların sigara içmelerine neden olan düşüncelerini değiştirmelerini sağlayan bilinçlendirme yöntemleriyle başarıya ulaştıklarını kaydeden Öktem, bu bilinçlendirme içerisinde sigaranın zararlarına ilişkin bilgiler vermediklerini kaydetti. “Terazi Yöntemi” adı verilen yöntemle 4 saatte sigarayı bıraktırdıklarını kaydeden Öktem “Yaptığımız şey; sigara içmenize neden olan düşüncenizi masaya yatırıp ayrıntılı biçimde analiz etmektir. Çoğu insan neden sigara içtiğinin gerçek nedenini bilmez.

Bu gerçek neden içinde çeşitli tuzaklar ve yalan olmasına rağmen çok etkili olan telkinler mevcuttur. Telkinler insan hayatını dramatik biçimde etkileme gücüne sahiptir. Örneğin yüzme bilmek tüm canlıların doğuştan sahip olduğu genetik bir kabiliyeti olmasına rağmen insanlar sırf ‘yüzme bilmezsen boğulursun’ sözünü duydukları için sonradan tekrar yüzme öğrenme pratiğini yapmamışlarsa boylarından bir karış yüksek bir suya girdiklerinde boğulup ölebilirler. Bu kadar trajik etkiye sahiptir telkinler. Biz önce gerçeği gün ışığına çıkarıyoruz ve sonra bu gerçekleri özel hazırlanmış müzikler eşliğinde insanların kalıcı hafızalarına iyice yerleştiriyoruz. Böylelikle sigara içme eylemi insanlara çok saçma bir şey olarak geliyor” dedi.

İNTERNETTE BRİÇ OYNAMAKTAN SİGARA BIRAKTIRMAYA
Bu yöntemle sigara bıraktırma işlemini Türkiye’de ve Trabzon’da sadece kendilerinin uyguladığını kaydeden Öktem “İnternette online oyun alanında tanıştığım, benim gibi briç oyunu meraklısı Amerikalı bir arkadaşım vardı. Sonradan yüz yüze görüştük. Önce beni 30 yıllık sigara alışkanlığından kurtardı sonra hiçbir ücret istemeden kendi yöntemlerini sunmam için gerekli bilgileri, çok özel hazırlanmış müzikleri gönderdi. Bana bunu mutlaka profesyonel olarak yapmam için destek verdi. Bu arada Yeni Zelanda'da psikoterapist olan bir başka arkadaşımda bu konuda bazı katkılarda bulundu ve sistem daha mükemmel bir hale geldi. O iki arkadaşımı birbirleriyle ben tanıştırmıştım ve konuyu tartışmaya açmıştım. Dolayısıyla sistemin gelişmesinde benim de katkım oldu desem doğrudur. Şu anda bu uygulamamız gerçekten dünya çapında kalitede. Çünkü bu kadar esasen kısa bir sürede, 4 saatte, böylesine köklü bir sorunu tam kökünden çözüme kavuşturma söz konusudur” diye konuştu.


Ayhan Öktem, 4 saat içinde sigara bıraktırmayı vaat ettiklerini ifade ederek “Sigara içmekten kurtulmak isteyip, gerginlik yaşarım, kilo alırım, özlem duyarım gibi korkular yüzünden bırakmaya cesaret edemeyenler veya deneyip başaramayanlar, bizimle geçirecekleri 4 saatlik bir çalışmanın sonunda ömürlerinin geri kalanında sigara içmek istemeyen insanlar olarak yaşarlar. Şayet bu taahhüdümüz gerçekleşmezse paralarının tamamını geri alırlar. Yöntem; insanların sigara içmelerine neden olan görsel ve işitsel telkinlerin yok edilmesi prensibine dayanmaktadır. Netice itibariyle, düşüncede köklü biri değişim gerçekleşmekte ve sigara içmek çok saçma bir eyleme dönüşmektedir. Yöntemin bir diğer önemli yanı bu kadar zor hayat şartları altında bir de sigarayı bırakmaları için insanların iradelerini zorlamalarına gerek kalmıyor olmasıdır” şeklinde konuştu.

"SİGARA TİRYAKİLİĞİNDEN KURTULMAYI GERÇEKTEN İSTEMELİYİZ"
Trabzon dışında yaşayanlar için turlar düzenlediklerini ifade eden Öktem “Hem Karadeniz güzelliklerini yaşamayı ve hem de aktivitenin bir parçası olarak 4 saatlik bir sürede sigara içmekten kurtulacaklardır. Ayrıca Ramazan ayı da sigarayı bırakmakta büyük fırsat olacaktır. Burada esas olan, insanın sigara tiryakiliğinden kurtulmayı gerçekten istiyor olmasıdır, herkes istiyorum diyebilir ama bazıları farkında olmadan bunu sanki sevgililerine naz yapıyormuş gibi söylerler ve aslında istemezler sigarayı bırakmayı. Bizim hedef kitlemiz, sigara içmekten dolayı muzdarip olan ve kurtulmak istemesine rağmen bırakamayan, bırakmayı denediği zaman ise gerginlik, stres, yoksunluk hissi veya boşluk hisseden ve bu boşluğu bazen aşırı yemek yemeyle doldurmaya çalışan ve dolayısıyla bir sorundan kurtulayım derken başka bir sıkıntılı duruma düşen insanlardır. Bizde geçen ay uygulamaya konulan kapalı yerlerin tümünde sigara içme yasağı, yıllardır ABD ve AB ülkelerinde uygulanmaktadır. Bu ülkelerde konulan yasaklarla sigara içmeyen insanlar korunurlarken, sigara tiryakisi insanlarında kurtulmaları için etkili yöntemler sunan sigara bıraktırma kuruluşları desteklenmektedir” açıklamasını yaptı.

“ÖMRÜNÜZ İÇİN 4 SAATİNİZİ FEDA EDİN”
Ayhan Öktem, damdan düşenin halini damdan düşenin anlayacağını vurgulayarak “Bende 30 yıllık bir sigara tiryakisiydim ve bundan kurtuldum. Ben bir elektronik mühendisiyim. Bu konuya girmemi teşvik eden ve Amerika'da bir dizi sigara bıraktırma merkezleri sahibi olan arkadaşım da esasen matematikçidir. Sigara bıraktırmayla ilgili bilgi verme alanında çalışma yapabilmeye lisans veren veya yeterliliğini ölçen bir kurum yok. Ülkemizde olmadığı gibi dünyada da durum böyle. Onun içinde Tüketiciler her zamanki gibi mal ve hizmet alırlarken dikkatle içeriği inceleyecek ve garantiye bakacaktır. Bizim verdiğimiz garanti kapsamı itibariyle insanlar ya hayatlarındaki çok önemli bir sıkıntıdan kalıcı olarak kurtulup birde maddi olarak kazanç elde etmeye başlarlar veya en fazla 4 saatlerini ziyan etmiş olurlar. Sonuçta tüketici için önemli olan sunulan hizmet ve garantidir” dedi.

İha
Yayın Tarihi : 16 Ağustos 2009 Pazar 12:08:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
haydar kayaalp IP: 81.213.249.xxx Tarih : 21.02.2010 02:12:45

sigara bıraktırmayla ilgili benzer seminerler internette yapılıyor. www.onlinesigarayason.com