30
Nisan
2024
Salı
TRABZON

42 yaşında ilk nüfus cüzdanı

Trabzon'un Vakfıkebir ilçesinin Fevziye köyünde muhtarın yaptığı sayımda köy nüfusu fazla çıkınca, 42 yaşındaki Ayşe Afyon'un nüfusa kaydı olmadığı anlaşıldı.

Köy muhtarı Mehmet Cinal, yaptığı açıklamada, bir süre önce köyde nüfus sayımı yaptığını, sonucu nüfus kayıtlarıyla karşılaştırdığında 1 kişinin fazla çıktığını söyledi. Nüfusun 1 kişi fazla çıkması üzerine hata yaptığını düşünerek, sayımı tekrarladığını belirten Cinal, “İkinci kez yaptığım sayımda da nüfus fazla çıkınca bu sefer araştırmaya başladım ve Ayşe Afyon'un nüfusa kaydı olmadığını öğrendim. Bunun üzerine gerekli müracaatları yaptık ve Afyon'u nüfusa kaydettirerek, nüfus cüzdanı aldık” dedi.

NÜFUS CÜZDANI SEVİNCİ

Muhtar Cinal'dan nüfus cüzdanını teslim alan Ayşe Afyon, çok mutlu olduğunu söyledi. Afyon, küçük yaştayken annesinin vefat ettiğini, daha sonra babasının ikinci evlilik yaptığını ifade ederek, “Yaşanan olaylar, hem ilgisizlik, hem de parasızlık nedeniyle nüfusa kayıt olamadım. Muhtarımızın sayım yapması ve konu üzerinde ısrarla durması sonucu nüfus cüzdanı sahibi oldum, çok teşekkür ediyorum” dedi.

Nüfus cüzdanı almak için ilk kez stüdyoya giderek vesikalık fotoğraf çektirdiğini söyleyen Afyon, şöyle konuştu: “Resmi bir işim olmadığı için şimdiye kadar nüfus cüzdanına ihtiyacım olmadı. Her zaman nüfus cüzdanım olmadığı için üzülüyordum. Maddi durumumuz iyi olmadığı için de çıkartmak için müracaat etmedim.” Kendini artık daha güvende hissettiğini vurgulayan Afyon, şöyle dedi:

“42 yıl sonra olsa da nüfus cüzdanı sahibi olmaktan dolayı çok mutluyum. En çok yeşil kart çıkartabileceğim ve hayatımda ilk kez seçimde oy kullanacağım için seviniyorum. Nüfus cüzdanımı kaybederim korkusuyla evde özenle saklıyorum.”

DOĞUM TARİHİ TAHMİNLERLE BELİRLENDİ

Kesin doğum tarihini kimsenin bilmediğini ifade eden Ayşe Afyon, şunları söyledi: “Nüfus cüzdanında doğum tarihim 1 Ocak 1965 olarak görülüyor. Doğum yılımı benden büyük olan ablalarım hatırlıyor, ancak ayını kimse hatırlayamadı. Bunun üzerine babama ve mahallenin büyüklerine sorduk. Onlarda kış mevsimi olduğunu söylediler. Bunun üzerine 1 Ocak olarak yazdırdık.”

Doğum tarihinin 1 Ocak olmasının kendisini ayrıca mutlu ettiğini belirten Afyon, “1 Ocak yeni bir yılın başlangıcı. Ben de kendimi yeni doğmuş gibi hissediyorum” dedi.



AA
Yayın Tarihi : 15 Ocak 2007 Pazartesi 10:20:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?