5
Mayıs
2024
Pazar
TRABZON

7 saatlik arama sona erdi

Ergenekon soruşturması kapsamında Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Trabzon Şubesi'nde polisin yaptığı ve yaklaşık 7 saat süren aramalar sonucunda bazı belge ve dokümanlar ile bilgisayarların hard disklerine el konuldu.

Ergenekon soruşturması kapsamında ÇYDD Genel Merkezi ve aralarında Trabzon'un da bulunduğu bazı illerdeki şubelerde eş zamanlı olarak polis arama yaptı. Derneğin Trabzon Şubesi'nde sabah saat 7.30'da başlayan ve yaklaşık 7 saat süren aramalarda, bazı belge ve dokümanlar ile bilgisayarların hard disklerine el konuldu.

Polisin aramaları tamamlayarak binadan ayrılmasının ardından basın açıklaması yapan ÇYDD Trabzon Şubesi Başkanı Kenan Koç, derneğin Genel Merkezi ve ülke genelindeki bazı şubelerde polisin arama yaptığını, bu kapsamda Trabzon Şubesi'nde de polisin arama yaptığını belirtti. Polisin bazı belgeler ile bilgisayar hard disklerini alarak binadan ayrıldığını kaydeden Koç, "Şubemizde polisler mahkeme kararıyla arama yaptı. Ancak aramanın gerekçesini bize açıklamadılar. Herhangi bir sorun da yaşanmadı" dedi.

Polislerin el koyduğu bilgilerin daha çok şubenin burs verdiği öğrencilerle ilgili olduğunu dile getiren Koç, "Bizler vatanını, yurdunu seven insanları yetiştirmek için çalışıyoruz. Cumhuriyeti de sonuna kadar savunacağız" diye konuştu.
ÇYDD Trabzon Şubesi Sekreteri Osman Sungur ise polislerin sabah saat 06.00'da kendisini aradığını ve mahkeme kararıyla arama yapılacağını bildirdiklerini ifade ederek şöyle konuştu:  "Sabah polisler beni aradı. 'Mahkeme kararıyla arama yapacağız' dediler. Ben de geldim ve kapıyı açtım. Kendilerine kolaylık sağladık. Onlar da bize zorluk çıkarmadılar, herhangi bir sorun yaşamadık."

Öte yandan, dernek üyeleri de arama boyunca dışarıda bekleyerek gelişmelerle ilgili bilgi aldılar. Aramanın tamamlanması ve polislerin binadan ayrılmasından sonra bazı üyeler slogan ve alkışlarla yapılan uygulamalara tepki gösterdiler.

iha
Yayın Tarihi : 13 Nisan 2009 Pazartesi 17:44:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?