30
Nisan
2024
Salı
TRABZON

7'den 70'e anlamlı yardım

Trabzon Huzurevi sakinleri ile Çocuk Yuvası'nda kalan çocuklar aralarında topladıkları paraları Mehmetçik Vakfı'na verilmek üzere Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne teslim ettiler.

Huzurevindeki yaşlıları temsilen Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne gelen ve aralarında topladıkları para yardımını İl Müdürü Selim Çelenk'e teslim eden Kore gazilerinden Mehmet Salih Uzun ve Nuri Dizdar, son yaşanan terör olaylarının ve verilen şehitlerin kendilerini derinden üzdüğünü söylediler.

Ülkeleri için canlarını vermek üzere Kore Savaşı'na katıldıklarını ve burada gazi olduklarını hatırlatan Dizdar ve Uzun "Biz gazi olduk, onurlandık. Arkadaşlarımız ise şehit oldu, nurlandı. Bugün bu topraklarda yaşıyorsak bu verilen şehitlerimiz ve akan kanlar sayesindedir. Aramızda topladığımız bu küçük yardımı şehitlerimizin yakınlarına ulaştırmak için Mehmetçik Vakfı'na bağışlıyoruz" dediler.

Çocuk Yuvası'nda kalan çocukları temsilen de yuvada kalan 2 kız çocuğu arkadaşları ile birlikte harçlıklarından biriktirdikleri paraları şehit yakınlarına ulaştırmak istediklerini ifade ederek "Vatanımızı korumak için canını feda eden kahraman şehitlerimizin bizim gibi yüreği yanık çocukları ve aileleri için harçlıklarımızdan biriktirdiğimiz yardımı Mehmetçik Vakfı'na bağışlıyoruz" ifadesini kullandılar.

Yardımları teslim alan Sosyal Hizmetler İl Müdürü Selim Çelenk ise "Çocuk ve yaşlılarımızın yaptıkları bu yardımlar belki sembolik ama çok büyük anlam taşıyor. Bu ülke için herkes birşeyler yapmanın gayreti içinde. Bu yardımlar bunun en güzel örneği" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 25 Ekim 2007 Perşembe 14:54:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?