30
Nisan
2024
Salı
TRABZON

8 çocuğuyla ortada kaldı

Ağrı'da 7 ay önce kocası öldürülen ve 8 çocuğuyla Trabzon'a göç eden Mukaddes Çelik, güç şartlarda yaşam mücadelesi veriyor. Yaşını bile hatırlamayan genç kadın en büyük isteğinin çocuklarının okula giderek cahil kalmaması olduğunu söyledi.

Ağrı'nın Patnos ilçesinde 7 ay önce eşi öldürülünce ilçeden ayrılmak zorunda kalan Mukaddes Çelik, 8 çocuğuyla birlikte geldiği Trabzon'da iki odalı bir evde yaşam mücadelesi veriyor. Anne Mukaddes Çelik, Dilek (12), Hilal (10), Seyyit Nur (7), Mazlum (6), Evşan (5), Zeynep (3), Begnur (2) ve 6 aylık Haknur ismindeki çocuklarıyla kendilerine uzanacak yardım elini bekliyor. Okul çağında olan 4 çocuk ise hiç okula gidemedi. Mukaddes Çelik, Ağrı'da okula gitmeyen çocuklarını Trabzon'da okula göndermek istediğini ancak maddi güçlerinin buna yeterli olmadığını söyledi.

Yaşını bile hatırlamakta zorlanan Mukaddes Çelik, hayatında hiç okula gitmediğini ve cahil kaldığını belirterek "Aynı şeyi çocuklarım yaşamasın. Cahil kalmasınlar. Onları okutmaya gücüm yok. Devlet bize sahip çıksın, çocuklarımı okutsun. Burada çocuklarımı okula yazdırmak istedim ancak bazı belgeler istediler. Ben de cahil olduğum için bu belgeleri tamamlayamadım" dedi.

Hiçbir gelirleri bulunmadığını, 100 milyon lira olan ev kirasını komşularının yardımıyla karşılayabildiğini belirten Mukaddes Çelik, kış olduğu için evinin tam ısınamadığını ve çocuklarla aynı odada yatıp kalktıklarını söyledi.
Mukaddes Çelik'in en büyük çocuğu 12 yaşındaki Dilek Çelik ise Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a seslenerek okula gitmek ve öğretmen olmak istediğini söyledi. Arkadaşları gibi okula gitmek istediğini söyleyen Dilek Çelik, "Okula gidip öğretmen olmak istiyorum" dedi. Dilek, çok zor şartlarda yaşadıklarını belirterek "Başbakanımızdan beni okutmasını, bize sahip çıkmasını istiyoruz. Evimiz çok soğuk. Kardeşlerim sürekli hasta oluyor. Bize bir ev almasını istiyorum" diye konuştu.

10 yaşındaki Hilal ise okuyup polis olmak istediğini söylerken, polis olduktan sonra annesi ve kardeşlerine bakacağını ifade etti.

iha
Yayın Tarihi : 4 Aralık 2007 Salı 13:23:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?